Sve o Nikoli Milojeviću: Momak sa Zvezdare kome je Srbija bila preča od svega

28.09.2020

15:19 >> 10:18

0

Autor: D. B.

Sve o Nikoli Milojeviću: Momak sa Zvezdare kome je Srbija bila preča od svega
Copyright MN Press

Prvi put u karijeri Nikola Milojević će igrati na jednom gren slemu. Pobeda protiv prekaljenog Argentica Leonarda Majera (33) donela je teniseru iz Beograda najveći uspeh u karijeri.

A malo ko je mogao da očekuje da će Nikola toliko dugo čekati na ovakav rezultat. Ko se ne seća, pre sedam godina, Milojević je postao prvi junior sveta. Dogodilo se to posle osvajanja turnira u Meksiku i Kostariki. Tada je počelo da se o njemu priča kao o nalsedniku Novaka Đokovića. Kao što je tih godina bio običaj, Milojević je dobijao ponude da pasoš Srbije zameni dokumentima neke od azijskih država.

Ali, odbio je uslove iz snova.

MN Press

Nikolin otac Toma je davao sve od sebe kako bi uspeo da pronađe dovoljno sredstava kako bi finansirao sinovljevu karijeru. Nekako je u tome uspevao, a Nikola je demonstirao da je budućnost tenisa. Ređao je pobede u juniorskoj konkurenciji, stigao i do polufinala Rolan Garosa. Ubrzo je prešao u profi vode.

Tokom 2015. igrao je na fjučersima, a onda se dogodilo nešto čemu se nije nadao – izgubio je oca.

– Odrazilo se to na moje igre. Imao sam mentalne padove, nisamo mogao da pronađem motivaciju, da se fokusiram na treninga ili mečeve. Od početka mog teniskog puta, otac je bio uz mene. U momentima tuge uz mene je bila moja mama Maja. Ona je tada preuzela da se brine o organizaciji mojih putovanja – pričao je Milojević 2015. godine za sajt Teniskog saveza Srbije.

Milojević je dugo tražio put, a čini se da je tokom 2020, koliko god da je ovo čudna godina ne samo za sport, na pravom putu.

Profimedia/Photo by Peter Dovgan.

Godina mu je počela pobedom sa reprezentacijom Srbije na ATP kupu u Australiji. Nije mnogo igrao, ali je bio rame uz rame sa Novakom Đokovićem, Dušanom Lajovićem, Viktorom Troickim i Nikolom Čačićem. Taj turnir mu je bio uvod u kvalifikacije za Australijan open. I u Melburnu je stigao nadomak glavnog žreba, ali je poražen u trećoj rundi. Nagoveštaj da će nastavak teniske sezone biti i početak njegovog teniskog uspona videli smo tokom Adrija tura. Na turnir u Beogradu je uskočio kada se Damir Džumhurpovredio i već u prvom meču je savladao jednog od najboljih tenisera današnjice Grigor Dimitrova.

U Parizu je dosanjao san. San koji je sigurno nekada sanjao i njegov Toma.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike