Novak je naš najuspešniji igrač, ali to nije u mojoj nadležnosti! Amerikanac objasnio šta se krije iza još jednog Đokovićevog povlačenja!

18.03.2023

07:49

0

Autor: A. S.

Nakon Indijan Velsa, Nole ne igra ni u Majamiju

Novak je naš najuspešniji igrač, ali to nije u mojoj nadležnosti! Amerikanac objasnio šta se krije iza još jednog Đokovićevog povlačenja!
Novak Đoković - Copyright AP Photo/Kamran Jebreili

Najbolji srpski teniser Novak Đoković je nedavno propustio Indijan Vels, a sada je morao da se povuče i sa mastersa u Majamiju. Razlog je identičan - nije dobio dozvolu da uđe u Sjedinjene Američke Države jer još uvek nije vakcinisan protiv koronavirusa.

Pokušali su organizatori, pa čak i senatori da se izbore da Novak dobije izuzeće, ali nova pravila još uvek nisu stupila na snagu.

Direktor turnira na Floridi, Džejms Blejk je istakao da Novak nije dobio izuzeće za ulazak u SAD, uprkos naporima koje su uložili organizatori turnira, guverner Floride Ros De Santis i senatori Floride Marko Rubio i Rik Skot.

- Pokušali smo da obezbedimo da Novaku Đokoviću bude dozvoljeno izuzeće, ali to se nije dogodilo - rekao je Blejk, prenosi Tenis čenel.

Kako je nakadašnji teniser dodao, ova odluka nije u njegovoj nadležnosti.

- Pokušali smo, ali ne može da igra. Isto smo imali i u Indijan Velsu, gde znam da je Tomi Has uradio sve što je mogao sa svojim saradnicima. Pokušali smo da dobije izuzeće. Đoković je naš najuspešniji igrač, ovde je trijumfovao šest puta. Nažalost, to nije u mojoj nadležnosti - zaključio je Blejk.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike