Kecmanović bez šanse protiv Švarcmana, Stojanovićeva servirala za set, pa izgubila

28.09.2020

19:08 >> 10:14

0

Autor: N. St.

Loš dan za srpske predstavnike u Parizu

Kecmanović bez šanse protiv Švarcmana, Stojanovićeva servirala za set, pa izgubila
Copyright Tanjug/AP Photo/Michel Euler

Loš dan za Srbe u Parizu. Takmičenje na Rolan Garosu su završili Miomir Kecmanović i Nina Stojanović.

Dijego Švarcman (Argentina), finalista turnira u Rimu, nije dao šansu Kecmanoviću – 6:0, 6:1, 6:3. Prva dva seta je rutinski Argentinac rešio u svoju korist, čak šest puta je oduzeo servis Srbinu i u tih sat vremena borbe se samo dva puta suočio sa brejk loptama.

Tek u trećem setu je Miomir pružio otpor protivniku. Posle lošeg početka seta i novog pretrpljenog brejka (3:0) je uspeo da vrati brejk i smanji zaostatak (2:3), potom su „razmenili“ brejkove (3:4), da bi posle novog brejka argentinskog igrača Miomir propustio dve šanse da uzvrati, a Dijego prvu meč loptu odmah realizuje i obezbeđuje prolaz dalje. Kecmanovića sada čekaju obaveze u dubl konkurenciji pošto će tamo igrati zajedno sa Kasperom Rudom (Norveška).

Srpsku teniserku je koštao slab početak oba seta protiv Barbore Krejičkove (Češka). U prvom je odmah pretrpela dva brejka, pa je Krejičkova odmah stigla do velike prednosti od 4:0. Nina je vratila jedan brejk, ali je to sve što je uspela u prvom setu (6:3).

U drugom ponovo slična slika, Čehinja pravi brejk na startu i dolazi do vođstva (3:0). To je bio znak za „buđenje“ Srpkinje. Prvo je spasila tri uzastopne brejk lopte, pa u narednom gemu oduzela servis protivnici. Par gemova kasnije je prvi put stigla do prednost i u meču i servirala je za izjednačenje (5:4). Umesto toga, Krejičkova je drugu brejk loptu iskoristila, vratila se u set, a onda u 12. gemu ponovo oduzela servis Srpkinji za pobedu (7:5).

Sledeća rivalka biće joj sunarodnica Barbora Stricova. Nina će sada moći da se okrene dubl konkurenciji gde će igrati u paru sa Džil Belen Tehman (Švajcarska).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike