Monfis hvali Srbina: Novak je za mene već sada najbolji svih vremena

28.09.2020

09:40 >> 13:28

0

Francuz oduševljen mentalnom snagom srpskog tenisera

Monfis hvali Srbina: Novak je za mene već sada najbolji svih vremena
Copyright MN Press

Francuski teniser Gael Monfis smatra da je Novak Đoković mentalna gromada, napominjući da posle svega što mu se desilo na US openu, on dve nedelje kasnije osvojio Masters u Rimu.

– Novak je posle onog incidenta kada je diskvalifikovan sa grend slema u Njujorku, samo 14 dana posle toga podigao pehar u Rimu. On je iz svega izašao mnogo jače, sa većim samopouzadnjem, iako je malo ko to mogao i da očekuje. Njegova mentalna snaga je neverovatna, i to ga čini najboljim na svetu – kazao je Monfis.

Francuz ističe da bez obzira na to što ima tri manje titule od Rodžera Federera na grend slemovima, Novak za njega najbolji teniser svih vremena.

– Rodžer je osvojio 20, Novak 17, ali po meni on je broj jedan svih vremena. To što on ima, snagu, samopouzdanje, želju za tenisom, niko nema. Kada je najteže, Đoković je najbolji, a to ne može svako. Treba na sve to dodati da je imao veoma čudnu godinu, korona, incident na US openu, a on i dalje igra najbolji dominira svetskim tensiom. Jednostavno niko mu ništa ne može.

Gael Monfis smatra da mu nije bilo lako posle US opena da odigra turnir u Rimu, ali da je Đoković smogao snage i time pokazao koliko je mentalno jak.

– Nije lako u glavi da sve to da amortizuješ. Svi oko tebe samo pričaju kako si napravio grešku. I ti to slušaš svaki dan, a pored svega toga osvojiš turnir. To mogu samo najjači ljudi, sa velikim samopouzadnjem u glavi. To što je Nole uradio je za svaku pohvalu, malo ko bi mogao da se snađe u takvim okolnostima. Nije samo podigao pehar u Rimu, on je mentalno pobedio – zaključio je Monfis.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike