Ključnih nedelju dana za Novakovo učešće u Majamiju i Indijan Velsu! Organizatori podneli zahtev za izuzeće!

02.03.2023

16:34

0

Autor: A. Š.

Najbolji teniser sveta pokušva da se domogne trofeja u Dubaiju i u isto vreme osluškuje vesti iz SAD

Ključnih nedelju dana za Novakovo učešće u Majamiju i Indijan Velsu! Organizatori podneli zahtev za izuzeće!
Novak Đoković - Copyright Profimedia

Nadaju se svi Novakovi navijači da će srpski as dobiti priliku da učestvuje na američkoj turneji, ali kako vreme prolazi sve su manje šanse da će vlasti u SAD popustiti i dopustiti mu da se takmiči u Indijan Velsu i Majamiju.

Iako je u jednom trenutku, kada je Nole dobio zvanični poziv organizatora dva mastersa i kada se prijavio za učešće, delovalo da bi vesti mogle da budu pozitivne, poslednje informacije iz Majamija nisu nimalo ohrabrujuće iako domaćini takmičenja i dalje čine sve što mogu kako bi Novak dobio priliku da obogati svoju kolekciju trofeja.

- Pravila se zvanično menjaju 11. maja, tako da smo podneli zahtev za izuzeće na osnovu činjenice da ne postoji nikakva neposredna opasnost da Đoković igra – istakao je za „Majami herald“ direktor turnira Džejms Blejk.

Podsetimo, Nole je u problemu zbog toga što vlasti u SAD još nedozvoljavaju ulazak u zemlju gostima iz inostranstva koji nisu vakcinisani protiv virusa korona.

- Oni su odredili 11. maj kao datum za promenu pravila i mi smo u „vremenskom vakumu“. Ne možemo da imamo Otvoreno prvenstvo Majamija posle 11. maja. Igra se kada je zakazano (19. mart – 2. april) i voleli bismo da imamo najvećeg šampiona na terenu. Istakli smo činjenicu da bi to bilo dobro za privredu, zajednicu Majamija i za ljubitelje tenisa širom sveta koji žele da vide trenutno najvećeg igrača u našem sportu.

Nažalost, nekadašnji američki teniser nije optimista da će to toga i doći, s obzirom da se početak turnira približava, a odgovora na zahtev o izuzeću još nema.

- Postaje kasno, tako da ne izgleda verovatno (da će Novak igrati prim.aut.), ali uradili smo sve što smo mogli kako bismo dobili izuzeće. Videćemo da li je delotvorno, ali nažalost ništa nije u našim rukama. Pozvan je, na listi je učesnika… Osvajao ovaj turnir šest puta i voleli bismo da ima priliku da igra za sedmi trofej. Uradili smo sve što smo mogli – istakao je Blejk i otkrio da su isti zahtev za izuzeće podneli i organizatori turnira u Indijan Velsu te da bi sve trebalo da bude poznato u narednih nedelju dana.

- Ako Novaku bude dozvoljeno da igra u Indijan Velsu bićemo spremni da ga dočekamo i u Majamiju – rekao je Džejms Blejk.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike