Nole posle dramatične pobede otkrio: Mučio sam se sa povredom nekoliko nedelja!

28.02.2023

18:37

0

Autor: A. Š.

Najbolji teniser sveta priznao da nije u najboljoj formi došao u Dubai

Nole posle dramatične pobede otkrio: Mučio sam se sa povredom nekoliko nedelja!
Novak Đoković - Copyright Profimedia/Waleed Zein/Anadolu Agency

Najbolji teniser sveta Novak Đoković uspešno je počeo pohod na trofej u Dubaiju. Ipak, mnogo teže nego što se očekivalo Nole je uspeo da savlada Čeha Tomaša Mahača, koji je u taj-brejku trećeg seta stao nadomak senzacije.

Posle meča srpski as je nahvalio 130. tenisera sveta, ali i otkrio da nije u najboljoj formi stigao u Dubai.

- Prvo dobro veče, hvala što ste došli i napravili sjajnu atmosferu, bilo je fantastično, ovo je jedan od mojih najomiljenijih gradova. Tomaš nije igrao kao da je 130. teniser sveta, zaslužio je veliki aplauz. Dao mi je sve moguće vrste problema, ali kada je bilo važno uspeo sam da pronađem višu brzinu – kazao je Nole i dodao:

- Fizički uvek može biti bolje, od sebe uvek zahtevam najveće standarde. Mučio sam se sa povredom nekoliko nedelja, morao sam da se naviknem, nisam igrao mnogo tenis dok nisam došao ovde, moraću da napredujem kako odmiče turnir.

Naravno, razgovor sa Novakom nije mogao da prođe bez priče o rušenju rekorda Štefi Graf po broju nedelja na prvom mestu.

Veoma je specijalno, još kao momak koji je odrastao u Srbiji sanjao sam da osvojim Vimbldon i budem prvi na svetu. Blagosloven sam da sam sve svoje snove ostvario više puta, posle toga stvarate nove standarde i postavljate nove ciljeve. To je timski napredak i porodični uspeh, ja jesam sam na terenu, ali mnogo je sati koliko treba da provedem se pripremim da budem na ovom nivou, oduševljen sam što sam među najvećim imenima ovog sporta, a Štefi Graf je jedna od njih - zaključio je Đoković.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike