Đoković odlično raspoložen u Parizu: Pitajte šta god želite, dosadno mi je u četiri zida

29.09.2020

20:05 >> 20:08

0

Autor: N.St.

Srpski teniser spreman za šalu posle dobrog starta turnira

Đoković odlično raspoložen u Parizu: Pitajte šta god želite, dosadno mi je u četiri zida
Copyright Tanjug/AP Photo/Michel Euler

Cilj je jasan – osvajanje titule. Početak na Rolan Garosu je bio baš onakav kakav je Novak Đoković želeo, lako je izašao na kraj sa Mikelom Imerom (Švedska).

Po završetku tog susreta je bio dobro raspoložen na konferenciji za medije.

– Pitajte šta god želite, dosadno mi je u sobi u ta četiri zida – našalio se Novak aludirajući na pariski „mehur“.

Upravo je „Kup musketara“ bio prvi na listi pitanja, najviše zbog toga što sezona dosta podseća na onu iz 2016. godine.

– Ne volim poređenja, svaka sezona donosi nešto novo. Ima nekih stvari koje mogu da se porede, pun sam samopouzdanja, pobeđivao sam, to je bitno za taj segment. Ipak, tu su i drugačiji uslovi od onih na koje smo navikli. Loptice su teške, vreme je hladnije. Meni to odgovara, tako da sam spreman mentalno, emotivno i fizički da idem do samog kraja. Dugo sam čekao da dođem do titule, pre četiri godine sam u tome uspeo, nadam se da ću uspeti to da ponovim, da ne razmišljam tako, ne bih bio ovde – poručio je Đoković i dodao da je izgubio masku sa srpskom zastavom, ali da se radi na tome da stigne nova.

Mnoge je zabrinuo momenat u trećem setu kada se uhvatio za ruku.

– Nije ništa strašno. Loptice su teže, pa je to bila neka reakcija podlaktice. Nema razloga za uzbunu.

Bilo je lako primetiti da srpski teniser forsira drop-šotove, prema statističkim podacima protiv Imera je čak 25 puta upotrebio taj potez.

– U ovakvim uslovima kad je sve teško i sporije, posebno na šljaci gde su igrači dosta iza osnovne linije zbog odskoka, je taj udarac veoma bitan. Kod drop-šota je važno da se koristi taktički i pravovremeno. Možda sam protiv Imera preterao i koristio ga više nego što je bilo potrebno, mada bih rekao da je to i pomoglo, jer nije znao koji udarac ću da odigram.

Ako ništa drugo razgovor sa novinarima je protekao bez priča o raznim drugim temama koje nemaju direktne veze sa „belim sportom“.

– Dobro je kada je fokus na tenisu, to je nešto što želimo svi mi igrači. Bilo je dosta priča o koroni, dešavanjima u Njujorku, diskvalifikaciji igrača na nekorektan način. Normalno je da se o tome priča, razumem igrače poput Verdaska i Džumhura, trebalo je daim se dozvoli da se testiraju još jednom. Nalazimo se u takvom vremenu, sa svim ovim što se dešava i normalno je da postoji više tema, ali smatram da bi tenis trebalo da bude glavna. Što se tiče Ju-Es opena, to je za mene prošlost. Dobro sam počeo turnir ovde, zadovoljan sam, posebno ako se pogleda da su bila neka velika iznenađenja poput ispadanja Medvedeva. Zato su prve runde ekstremno važne – zaključio je Đoković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike