Ovako je Novak upoznao ženu koja vodi računa o jednom od najvažnijih segmenata njegove karijere!

16.02.2023

17:56

0

Autor: A. Š.

Upoznali smo se u Italiji. Moje ime i prezime je pisalo na jakni i tu su me prepoznali njegovi roditelji i on. Tako smo se spojili – kaže Ljubica

Ovako je Novak upoznao ženu koja vodi računa o jednom od najvažnijih segmenata njegove karijere!
Ljubica Komlenić - Copyright Printscreen/YouTube/K1

Priča jedne od najuspešnijih kuvarica sa ovih prostora Ljubice Komlenić jedna je od onih koje spadaju pod „život piše romane“. Sa 19 godina je otišla u Italiju i u međuvremenu postala jedina žena u svetu svetskih kulinarskih sudija sa maksimalnom licencom A kategorije.

Takođe, tokom tog putovanja sasvim slučajno je upoznala najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića i sa njim uspostavila saradnju koja godinama unazad daje odlične rezultate.

- Sudim nacionalnim timovima na svetskim takmičenjima gde ima 200 Mišlen šefova od jedne do tri zvezdice koje obučavam u tehnici kulinarstva u kojoj sam specijalizovana. To kažem jer već 12 godina kuvamo i sa ultrazvukom, odnosno tehnikom ultrazvuka - rekla je Ljubica u emisiji "Kec na jedanaest" na K1 televiziji, pre nego što se osvrnula na saradnju sa Đokovićem.

Novak je pre svega prijatelj i sve što sam uradila za njega je prijateljski. Upoznali smo se u Italiji. Moje ime i prezime je pisalo na jakni i tu su me prepoznali njegovi roditelji i on. Tako smo se spojili. Posle dva meseca smo počeli da sarađujemo. Nole je predivna osoba.

Ljubica godinama unazad vodi računa o jednom od najvažnijih segmenata Novakove karijere – ishrani.

- Kada je reč o Novakovoj ishrani, ona je sasvim okej, jer on unosi dovoljno proteina, soli, vitamina, minerala, kompletnih nutrijenata koji su mu potrebni i to na zdrav način. Ako jedemo meso koje je prženo na 200 stepeni pet sati u rerni, kako bi se napravila dobra hrskavica i ona masnoća izgori sva, pretvori se u negativan holesterol. Na taj način uništimo sav protein. Ne kažem da ne treba nekada pojesti jagnjetinu, prasetinu, ćevape, pljeskavice... Imamo dobru hranu u Srbiji koja ima neverovatan ukus ali moramo da je preokrenemo na novu tehniku kulinarstva, da zadržimo ukus, a da je napravimo zdravijom – kazala je Ljubica, pa se osvrnula i na ishranu bez glutena, koja je veliku popularnost u Srbiji stekla upravo zbog toga što je Novak praktikuje.

- Nije zdravo jesti bez glutena, ako nemate problem, zato što testo bez glutena sadrži skrob i bilo koja priprema bez glutena, ako neko ne zna ili nije školovan, nije preporučljiva. Obično uzmu skrob da spoje krompir da naprave vegan hamburger. Okrenu jednom, dvaput, i taj skrob ostane živ. Skrob se u našem organizmu pretvara u običan šećer i dovodi do problema. Zbog takvih stvari bi trebalo da se uči. Kuhinja je nauka, tematika, fizika, hemija, i potrebna je disciplina. Glavni sastojak svega je ljubav – istakla je Ljubica Komlenić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike