Znate da je Novak majstor tenisa, ali da li imate ideju u kojoj igri je nepobediv?

30.09.2020

10:41 >> 11:28

0

Autor: D. B.

Đokovićevo znanje i veštinu u ovoj igri do sada su osetili svi članovi njegovog stručnog štaba, saigrači iz reprezentacije, selektor...

Znate da je Novak majstor tenisa, ali da li imate ideju u kojoj igri je nepobediv?
Copyright Profimedia/CHRISTOPHE SAIDI/SIPA

Navikli smo da Novak Đoković razbija rivale na teniskom terenu. Ali, nije tenis jedina igra u kojoj Nole dominira. Naprotiv.

Posle meča prvog kola Rolan Garosa tokom koga je pokazao da je za nekoliko klasa bolji od Šveđanina Imera, Novak je pričao o tome kako provodi vreme tokom boravka u hotelu.

– Čitam knjige, gledam filmove, slušam muziku, čujem se sa porodicom, imam svoje rutine. Ispuni se dan. Ja sam slobodan i kada nema mečeva, volim da „zujim“ okolo, a sada kada mi je to zabranjeno igramo karte i zezamo se sa timom. Miljan Amanović je tu i danas je sa nama igrao „Uno“, to se tragično završilo po njega. I dalje tražim nekoga da me izazove. Ako vi znate da igrate, možemo nekako virtuelno da organizujemo – kroz smeh je pričao Đoković na pres konferenciji u Parizu.

Za one koji ne znaju šta je „Uno“ reč je o igri kartama koji je varijacija na tradicionalu evropsku igru „Mau Mau“. Razvili su je Amerikanci tokom sedamdesetih godina prošlog veka. Kao osoba koja je došla na ideju za novu frizer iz gradića Reding u državi Ohaju kako bi rešio svađu sa sinom okom pravila „Mau Maua“. Pobednik igre je takmičar koji prvi stigne do 500 poena. Obično se to te cifre dolazi posle sedam rundi. Ukupno igra se sa 108 karata različitih boja, brojeva i simbola. U ovoj igri veliku ulogu igra strategija takmičara. Ona može da bude ofanzivna ili defanzivna, a dobrog igrača krasi mogućnost da u pravom momentu odabere pravi način igranja.

Novak dugo igra ovu igru, ali, čini se da je prvi put o svojoj strasti prema ovoj igri kartama pričao posle ovogodišnjeg ovajanja ATP kupa sa reprezentacijom Srbije. Tada je objašnjavo kako je sa saigračima dan pre meča protiv Čilea celu noć proveo takmičići se protiv saigrača i selektora Zimonjića.

– Znate, naš selektor sinoć nije imao dobro veče. Igrali smo Uno i pretrpeo je veliki poraz. Ali, danas se ponovo smeje i to je najvažnije – smejao se Đoković dok je izgovarao ove reči januara ove godine.

Javno „poniženje“ zbog poraza u partiji karata pretrpeo je i Goran Ivanišević. Posle osvjanja turnira u Sinsinatiju, koji je ove godine održan u Njujorku, Nole je tokom svog pobedničkog govora rekao:

– Gorane čestitam ti. Ti si najbolji trener i najgori igrač „Una“ koga sam ikada video – otkrio je Đoković.

Nije prošlo mnogo vremena, a titulu najgore igrača Una od Ivaniševića je preuzeo drugi Novakov trener Marjan Vajda. Posle osvajanja turnira u Rimu, usledila je nova „prozivka“.

– Hvala Vajdi, ti si najbolji trener na svetu, uz Gorana, ali si zato najgori Uno igrač na svetu. Mislio sam da je to Goran, ali si ipak ti – smejao se Novak neposredno pošto je podigao pehar u Rimu.

Dakle, posle Zimonjića, Ivaniševića, Vajde i Amanovića, ostaje logično pitanje – ko je sledeća „žrtva“ Novaka Đokovića u ovoj igri?

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike