Slovenac uspešniji od Srbina: Završio učešće u Parizu, ali ne treba da bude razočaran

01.10.2020

17:05 >> 17:09

0

Autor: Milan Nastić

Aljaž Bedene bolji od našeg igrača sa 3:1

Slovenac uspešniji od Srbina: Završio učešće u Parizu, ali ne treba da bude razočaran
Copyright MN Press

Srpski teniser završio je svoje učešće na Rolan Garosu. Nikola Milojević izgubio je od Aljaža Bedenea sa 3:1 (7:5, 2:6, 6:1, 7:6 (7-4) u drugom kolu poslednjeg Grend slema u sezoni.

I, pored eliminacije, srpski teniser može biti zadovoljan učešćem na Rolan Garosu, jer je prvi put u karijeri uspeo da obezbedi učešće u glavnom žrebu nekog od Grend slemova, i sigurno mnogo će mu značiti u narednom periodu na samopouzdanju.

Što se tiče samog meča, Milojević je pružio dobar otpor 53. igraču sveta. Već na startu napravio je brejk, ali nije uspeo da ga zadrži, jer je odmah naredni Slovenac vratio, uz dvostruku grešku našeg tenisera. Ipak, taj set je pripao Bedeneu rezultatom 7:5.

U drugom odlična igra Milojevića, nije se predavao, osvojio je taj set, čime se vratio u igru za plasman u treće kolo Rolan Garosa. Krenuo je Nikola nervozno u narednom, to je Bedene iskoristio, i bez većih problema taj set priveo u svoju korist sa 2:1.

Ništa novo u četvrtom, Slovenac odmah na startu pravi brejk, ali Milojević uzvraća ribrejkom, posle čega je svako osvajao svoj gem. U tajbrejku, kad je bilo najvažnije srpski teniser pravi tri greške forhendom i posle dva sata i 55 minuta morao je da čestita protivniku na zasluženom plasmanu u narednu rundu Rolan Garosa.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike