Nole posle uspešnog starta na AO govorio o povredi i rastanku sa Ulisesom: Mislio sam da možemo da nastavimo!

17.01.2023

15:48

0

Autor: A. Š.

Najbolji srpski teniser zadovoljan zbog plasmana u drugo kolo prvog grend slema sezone

Nole posle uspešnog starta na AO govorio o povredi i rastanku sa Ulisesom: Mislio sam da možemo da nastavimo!
Novak Đoković - Copyright Profimedia

Najbolji srpski teniser trijumfalno je obeležio povratak na Australijan open posle jednogodišnje pauze. Nekadašnji prvi reket planete je na otvaranju prvog grend slema sezone savladao Španca Roberta Karbaljes Baenu 6:3, 6:4, 6:0.

Odmah posle duela Nole je sa terena Rod Lejver arene poslao emotivnu poruku članovima svoje porodice koji su zauzeli mesto u loži srpskog asa, zahvalivši se potom, na konferenciji za medije, publici na srdačnom dočeku.

- Mnogo cenim atmosferu, imao sam dobru dobrodošlicu, pogotovo od naše zajednice, toliko ljubavi i podrške – rekao je Novak, ne želeći dublje da ulazi u sjajnu statistiku koju ima na terenima Melburn parka.

To su samo brojevi na kraju dana. Bitno je da dođem do balansa korišćenja sposobnosti. Sa druge strane, da izvršavate zadatke, da igrate u najboljem mogućem nivou. Bio sam u situacijama da igram u istorijskim momentima, da padnem, ali znam kako da se nosim sa tim, pa ćemo da vidimo na šta će to izaći.

Novak je na pripremnom turniru za Australijan open u Adelejdu doživeo povredu zadnje lože, koja mu još zadaje određene probleme.

Noga je dobra, ali nije idealna. Nisam trenirao onako kako sam želeo poslednjih dana. Nadam se da će stvari ići dobro od prvog do poslednjeg poena. Sve je bilo bolje kako je odmicao meč i to je ono što me hrabri - rekao je Đoković i dodao:

- Testirao sam nogu na početku. Razmišljao sam usko, da se zaštitim, zato mi je trebalo vremena da se priviknem na meč, da se krećem slobodnije. On je servirao dobro, ali u drugom delu drugog seta sam počeo da igram u drugoj brzini. Zaista sam srećan što sam uspeo da završim meč na način na koji sam završio - poručio je Novak.

Verovatno bi Nole „mirnije spavao“ da pored sebe ima fizioterapeuta Ulisesa Badija, s kojim je u poslednjim danima prošle godine prekinuo dugogodišnju, izuzetno uspešnu, saradnju.

- Mislio sam da možemo da nastavimo, ali to je bila obostrana odluka. Volim Ulija kao prijatelja i nekog ko mi je pomogao da napravim velike uspehe – kazao je Novak i otkrio zašto njegov novi kondicioni trener Marko Paniki nije tu.

- Paniki ima zdravstvenih problema i ne može da bude sa nama. Na vezi smo. Izuzev Ulija, ostalo je sve na okupu. Tu su Karlos i moj brat Marko, a Karlosa znam 15 godina, poklopilo se da je završio karijeru. Super se slaže sa Goranom i tu je Miljan rođa, povratnik u tim.

Priznao je Đoković na kraju da nije očekivao toliki broj navijača već na prvom meču.

- Ipak, pružili su mi veliki vetar u leđa. Bio sam malo nervozniji na terenu, nisam znao kako će me dočekati ljudi i to sam i dobio. Danas je bilo još više naših ljudi, velika zahvalnost svima koji su me dočekali, dali mi pozitivan stimulans da odigram na najvećem nivou. Očekivanja i pritisak za meč su uvek tu, okolnosti od prošle godine su proizvele neizvenost kako ću biti dočekan. Ali, od Adelejda do danas je sve što se desilo je u pozitivnom svetlu i nadam se da će tako ostati - zaključio je Novak Đoković.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike