Ovo niste znali o današnjem rivalu Đokovića: Novak ga zove profesor, a Putina tera da uzme reket u ruke

05.10.2020

10:33 >> 11:54

0

Autor: Milan Nastić

Ko je Karen Kanačav, čovek koji će pokušati da sruši san najboljeg tenisera sveta

Ovo niste znali o današnjem rivalu Đokovića: Novak ga zove profesor, a Putina tera da uzme reket u ruke
Copyright Profimedia

Udariće danas Srbin na Rusa! Najbolji teniser današnjice Novak Đoković ako želi da se plasira među osam najboljih na Rolan Garosu moraće da pobedi nezgodnog Karena Kačanova.

Naravno skor je na strani Noleta, slavio je tri puta, dok je Rus pobedio jednom i to u finalu Mastersa u Parizu 2018. godine.

Kačanov je svestan da za protivnika ima najboljeg na svetu, ali isto tako vidi svoju šasnu u današnjem okršaju

– Pobedio sam ga u finalu u Parizu ali to je prošlost. Sada imam novi izazov, a to je da pokušam da slavim protiv najboljeg na svetu. Ako želiš da stigneš do tog cilja, moraš da imaš fokus čitav meč, što sigurno neće biti lako protiv Noleta. Mislim da je najvažnije biti konstantan, pogotovo u odlučujućim momentima, moraš da veruješ u sebe i da možeš da pobediš – poručio je Kačanov.

Novak, sa druge strane svestan je da će mu ovo biti najteži protivnik u dodsadašnjem delu Rolan Garosa.

– Od početka moram da igram svoju igru. Svestan sam jačine protivnika i da mi je to najteži protivnik do sada. Verujem u sebe i moj cilj je da što dalje doguram na ovom turniru. A jedna od prepreka ka tome je i Kačanov – istakao je Đoković.

Najbolji teniser planete Novak Đoković će se u ponedeljak boriti za plasman u četvrtfinale Rolan Garosa

Inače, privatno njih dvojica imaju odličan odnos. Rus se hvalio kako ga Đoković zove “profesor”, ili “akademikom tenisa”. Kačanov ne krije da mu je Nole bio velika podrška, jer uvek kad imaju priliku treniraju zajedno.

Šta reći o Kačanovu, trenutno 16. igrač sveta, koji je od svoje treće godine je u sportu. Iz sportske je porodice, otac mu je bio odbojkaš, tako da se od malih nogu vaspitovao u tom pravcu.

Međutim, u jednom periodu života, naglo je porastao što je dosta uticalo da u školskom uzrastu ne ostvaruje neke rezultate. Međutim, velikom upornošću i radom, sve je to uspeo da nadomesti i 2013. godine sa 17 godina zvanično je počeo profesionalnu karijeru.

Za njega se prvi put čulo upravo pre sedam godina kada je osvojio Kup Kremlja u Moskvi, a interesatno da je u finalu pobedio našeg igrača Janka Tipsarevića koji je tada bio osmi igrač sveta.

U jednom intervju priznao je da mu je dosta novčano pomogao ujak. Dogovor je bio da Kačanov uđe u prvih tri igrača u Rusiji i da će tada početi da ga finasira, a taj cilj je ostvario sa 14 godina.

Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino)

Kako sam kaže, on je želo da mu vrati sav novac i to učinio 2016. godine kada je krenula njegova uspešna karijera.

Kačanov je u nekoliko navrata isticao da tenis nije popularan u Rusiji, a apelovao na predsednika države Vladimira Putina da uzme reket u ruke i da će mu se on u toj kamapnji popularizacije ovog sporta rado pridružiti.

Inače, Kačanov je priznao da pored tenisa, izuzetno voli fudbal i košarku i da navija za Real, a da mu je omiljeni sportista Lebron Džejms.

Ruski teniser smatra se povučenom osobom i nije sklon konfliktima. Ali nije ni čovek koji ne ume da odgovri kada se oseti prozvanim. Nedavno je ušao u otvoreni sukob sa Nikom Kirjosa zbog i to na na društvenim mrežama. Naime, Australijanac je kritikovao Matsa Vilandera kada je Šveđanim pričao da Endi Marej više ne zaslužuje da mu organizatori dodeljuju specijalne pozivnice za takmičenja. Rus je javno napao Kirjosa zbog toga što se obrušio na Vilandera.

– Prijatelju, mislim da je to previše. Treba da imaš malo poštovanje prema legendama – napisao je Kačanov.

Naravno, da mu Kirjos nije ostao dužan, napominjući da traži razgovor sa osobom koja ima veći intelekt nego što ga poseduje Rus.

Kačanov je bio ubitačan u odgovoru i poručio je Austrlijanacu da bi trebalo da pročita i neku knjigu i da ne treba da mu priča o intelektu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike