Novak prvi favorit u Australiji! Motivacija igra glavnu ulogu

27.12.2022

21:31

0

Đoković napada jubilarni, deseti trofej

Novak prvi favorit u Australiji! Motivacija igra glavnu ulogu
Novak Đoković - Copyright Profimedia

Novak Đoković je stigao u Australiju, gde ga već prvih dana 2023. godine očekuje turnir u Adelejdu, a potom i onaj važniji, Australijan open.

Svi dobro pamte kako je Novak u januaru napustio Melburn. Bio je izvesno vreme u izolaciji, a potom i deportovan, jer medicinsko izuzeže koje je dobio, navodno nije bilo potpuno. A sve to jer nije bio vakcinisan protiv koronavirusa. To je pak vuklo sa sobom i suspenziju od tri godine, ali je vlada Australije promenila odluku, pa se Đoković vratio i čeka početak omiljenog turnira koji je osvojio devet puta, Australijan open.

Najpre će igrati ATP 250 u Adelejdu, a onda i Australijan open od 16. januara. Interesantno, ali i očekivano, Novak je glavni favorit.

Kako prognoze navode, Novak ima najveće šanse da po deseti put osvoji prvi grend slem u sezoni, a potom dobre šanse ima i Karlos Alkaras, pa potom Rafael Nadal i Danil Medvedev.

Jedno od iznenađenja je Janik Siner na petom mestu favorita, a iza njega se nalazi Nik Kirjos. Tu su i Feliks Ože-Alijasim, Stefanos Cicipas i Holger Rune.

Đoković Melburnu ima skor od 82 pobede na 90 mečeva u singlu, ali ne treba isključiti ni motivaciju nakon raspleta koji se dogodio prošle sezone.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike