Bivši trener ne veruje u Novaka i jedva čeka duel njegovih najvećih rivala u Parizu

06.10.2020

05:37 >> 09:00

0

Autor: Adam Štulić

Boris Beker smatra da Srbin nije glavni favorit na Rolan Garosu

Bivši trener ne veruje u Novaka i jedva čeka duel njegovih najvećih rivala u Parizu
Copyright MN Press

Iako je tri godine bio prvi trener Novaka Đokovića, s kojim je osvojio 25 trofeja, od kojih su šest grend slemovi, legendarni nemački teniser Boris Beker postavio je Rafaela Nadala na vrh liste favorita za osvajanje Rolan Garosa.

Beker je u kolumni za “Dejli mejl” priznao da jedva čeka okršaj španskog asa i Dominika Tima u polufinalu Otvorenog prvenstva Francuske, predviđajući da će Novakov rival na poslednjem stepeniku do finala biti Grk Stefanos Cicipas.

Novak slomio žilavog Rusa i stigao Rafu: Srpska maska, prvi pravi test i nastavak pohoda ka pariskoj tituli

– Verujem da će Tim uspeti da se oporavi od iscrpljujućeg meča protiv Gastona (3:2), ali energija koju će potrošiti na putu do polufinala samo pojačava moje verovanje u to da je Nadal favorit za osvajanje turnira, uprkos svim upitnicima koji su stavljani uz njegovo ime uoči početka takmičenja. Rafa još nije imao odgovarajući test, ali mislim da je krucijalno to što je imao relativno lak žreb u prvoj nedelji – rekao je Beker, pohvalivši španskog asa na tome kako je prilagodio svoju igru uslovima koji nisu karakteristični za Otvoreno prvenstvo Francuske.

Đoković dobio rivala: Za polufinale protiv jedinog čoveka koji ga je ove sezone pobedio, a da ga nije pobedio

Nemac je istakao da su glavni pretedenti na “kup musketara” u Pariz došli svako sa svojim problemima (Rafa neuspehom u Rimu, Novak diskvalifikacijom sa Ju Es opena), dajući im poštovanje za to kako su se spremili za poslednji grend slem sezone.

– Iako su navikli su da im je sve savršeno na terenu, uspeli su da potpisnu sve iritantne stvari uslovljene ograničenjima u “mehuru” i vremenom, koje su poremetile druge igrače – napisao je Beker.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike