Novak pred Australijan open doneo još jednu važnu odluku! Ovo niko nije očekivao, a evo zašto je bitno

21.12.2022

08:28

0

Sve je podređeno pripremi za grend slem

Novak pred Australijan open doneo još jednu važnu odluku! Ovo niko nije očekivao, a evo zašto je bitno
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP

Najbolji srpski tensier Novak Đoković trenutno se nalazi u Dubaiju, gde učestvuje na turniru Svetske lige, ali mislima je već okrenut početku nove sezone, koju će otvoriti u Australiji, iz koje je u januaru ove godine, deportovan.

Od ranije je poznato da će Novak sezonu otvoriti na turniru u Adelejdu, nakon koga sledi Australijan open, a sada je obelodanjena i nova informacija.

Naime, Đoković je odlučio da na turniru uoči prvog grend slema u sezoni, nastupi i u dublu i to sa svojim prijateljem, sa kojim i vodi PTPA organizaciju, Vasekom Pospišilom

Odluci da nastupi i u Adelejdu i to u obe kategorije, prethodila je odluka vlasti da ukinu zabranu ulaska u državu, nakon što je prošle godine deportovan, pa je automatski i dobio zabranu ulasku u Australiju. Nema sumnje, Novak je željan igre na visokom nivou, potrebni su mu kvalitetni turniri, kako bi na pravi način dočekao početak grend slema.

Turnir u Adelejdu počinje 2. januara, dok Australijan open startuje 16. januara.

Đoković juri rekordnu desetu titulu na svom omiljenom grend slem turniru, a ukoliko bi slavio krajem januara, izjednačiće i rekord Rafaela Nadala, sa 21 titulom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike