(KRAJ) Novak je u polufinalu Rolan Garosa!

31.10.2020

16:26 >> 00:39

0

Autor: Adam Štulić

Najbolji teniser sveta posle velike borbe savladao Pabla Karenja Bustu

(KRAJ) Novak je u polufinalu Rolan Garosa!
Copyright Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino

Najbolji teniser sveta Novak Đoković poslednji je polufinalista ovogodišnjeg Rolan Garosa.

Srpski as je u četvrtfinalu Otvorenog prvenstva Francuske savladao Španca Pabla Karenja Bustu 4:6, 6:2, 6:3, 6:4 i tako zakazao duel sa Grkom Stefanosom Cicipasom, koji je prethodno bio bolji od Andreja Rubljova 7:5, 6:2, 6:3.

ČETVRTI SET

21.49′ – ĐOKOVIĆ U POLUFINALU RG!

6:4 Vodio je Karenjo Busta 0:15 i 15:30, ali je Novak uspeo da sačuva smirenost i izbori plasman u polufinale Rolan Garosa, iskoristivši prvu meč loptu.

21:40′ NOVAK NA GEM OD POBEDE

5:4 Uz jedan izgubljen poen, Španac je produžio poslednje četvrtfinale na ovogodišnjem Rolan Garosu barem za još jedan gem.

5: 3 U najdužem gemu u dosadašenjem toku meča, koji je trajao skoro deset minuta, Novak je uspeo da sačuva servis, iako se susreo sa tri brejk lopte. Karenjo Busta je shvatio da nema više šta da čeka, pogodio je nekoliko sjajnih udaraca i poveo 15:40, ali je Novak uspeo da se izvuče, kao i nekoliko trenutaka kasnije kada je sačuvao i treću brejk priliku. NIje tu bio kraj Đokovićevim mukama, pošto je, pre nego što je osvojio poslednji poen, propustio dve gem lopte.

21.29 – ĐOKOVIĆEV VELIKI KORAK KA POLUFINALU

4:3 BREJK Pogledala je Novaka sreća, ali ju je i te kako zaslužio srpski as u gemu u kojem je konačno oduzeo servis rivalu. Poveo je Đoković 15:40 i u sledećem poenu stigao jednu, praktično izgubljenu loptu, koju je Karenjo Busta na mreži, iako je imao ceo teren otvoren, poslao u aut.

21.21′ – NOVA PROPUŠTENA BREJK PRILIKA NOVAKA

3:3 Novak bez izgubljenog poena osvaja šesti gem getvrtog seta.

2:3 Kada je Karenjo Busta došao do 40:0 delovalo je da će teniseri konačno odigrati jedan lakši gem, međutim Novak je iz te situacije uspeo da stigne do brejk prilike. Ipak, Španac je i ovoga puta na brejk loptu odlično odservirao, izjednačio, a potom vezao još dva poena kojima je sačuvao minimalnu prednost.

21.08 – NOVAK PROPUSTIO ČETIRI BREJK LOPTE

2:2 – Iako je još jedan gem igrao na razliku, Novak ovoga puta nije dozvolio rivalu da mu ozbiljnije ugrozi servis.

1:2 Imao je Novak sjajnu priliku da oduzme servis rivalu, ali je Karenjo Busta sjajnim servisima uspeo da se izvuče iz gotovo bezizlazne situacije. U još jednom osmominutnom gemu, Španac je pri Đokovićećvom vođstvu 15:40 odservirao dva asa, da bi na naredne dve brejk lopte odličnim prvim servisima sebi znatno olakšao dolazak do izjednačenja, da bi potom prvu gem loptu pretvorio u poen kojim je sačuvao servis.

20.55 – KARENJO BUSTA SIGURAN

1:1 Asom i sa dva servis vinera, Novak na razliku osvaja svoj uvodni servis gem u setu broj četiri.

0:1 As servisom, bez izgubljenog poena, Karenjo Busta ostvara četvrti set.

TREĆI SET

20.50′ – ĐOKOVIĆ NA SET OD POLUFINALA

6:3 Svojim prvim as servisom na meču Novak, bez izgubljenog poena, dolazi do osvajanja drugog seta i preokreta.

5:3 BREJK Kao i na početku trećeg seta, Novak pravi brejk pošto je prethodno morao da spašava svoj servis. Sjajnom igrom je Srbin došao do dve vezane brejk prilike, od kojih je već prvu pretvorio u poen koji mu omogućava da u narednom gemu na svoj servis završi set.

20.44′ – NOVAK PONOVO SPAŠAVAO BREJK LOPTU

4:3 Niotkuda, posle Novakovog vođstva 30:0, Španac je došao do prilike za brejk. Srpski as je vezao dve neiznuđenje greške, pomogao rivalu da osvoji tri vezana poena, ali je sačuvao koncentraciju kada je bilo najvažnije i uspeo je da sačuva servis.

20.33 – ŠPANAC VRATIO BREJK

3:3 Prvi as servis na meču odserviran je na polovini trećeg seta. Njime je Karenjo Busta, uz jedan izgubljen poen, potvrdio brejk.

3:2 BREJK Pomalo iznenada, u trenutku kada je delovalo da Novak u potpunosti kontroliše dešavanja na terenu, Španac je došao do dve brejk lopte, od kojih je već prvu pretvorio u odlučujući poen petog gema u trećem setu.

Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

20.29′ – BUSTA PREKIDA NOVAKOVU SERIJU

3:1 Španac je uspeo da prekine Novakovu seriju od pet uzastopno osvojenih gemova, ali je morao mnogo truda da uloži. Iako je vodio 40:15, Karenjo Busta je tek na razliku došao do osvajanja četvrtog gema u trećem setu.

20.23′ – BREJK ĐOKOVIĆA

3:0 Novak je bez izgubljenog poena potvrdio brejk.

2:0 BREJK Novak iz gema u gem podiže nivo igre. U jednom od najdužih gemova, koji je trajao skoro osam minuta, srpski as je najpre uz malo sreće spasao gem loptu, da bi se posle nekoliko trenutaka izborio za priliku da oduzme servis rivalu, što je uradio sjajnim poenom na mreži.

20.15′ – NOVAK SPASAO DVE BREJK LOPTE

1:0 Još jedan maratonski gem pripao je Novaku, koji je na otvaranju trećeg seta morao da spašava dve brejk lopte.

DRUGI SET

20.05′ – NOVAK OSVAJA DRUGI SET

6:2 – BREJK Dominantno, bez izgubljenog poena, Novak pravi brejk i na taj način osvaja drugi set.

20.00′ – ŠPANAC SERVIRA ZA OSTANAK U SETU

5:2 Pošto je Novak osvojio gem s nulom, Španac će u narednom servirati za ostanak u setu.

4:2 Karenjo Busta bez izgubljenog poena prekida Novakovu mini seriju od tri uzastopno osvojena gema.

19.55 – SRBIN POTVRDIO BREJK

4:1 Proradio je Novaku konačno prvi servis i odmah su stvari na terenu postale lakše. Iako je ponovo igrao gem na razliku, iako je ponovo morao da spašava brejk loptu, Đoković je uspeo da izvuče iz neugodne situacije i potom sa dva servis vinera potvrdi brejk prednosti.

Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino

19.48′ – NOVAK PRAVI BREJK

3:1 – BREJK Prvi do brejka u drugom setu stiže Novak. Pošto je u prethodnom gemu spasao dve brejk lopte, srpski as je već u narednom dobio dve vezane prilike da oduzme servis rivalu, od kojih je poslednju pretvorio u poen za dva gema prednosti.

19.42′ – ĐOKOVIĆ SPASAO DVE BREJK LOPTE

2:1 Novak ima očigledan problem u ramenom ili leđnom delu. Drugi put u dosadašnjem toku meča je imao priliku da smečuje na mreži, ali se nije usudio da napravi nagli pokret prilikom tog udarca. U trećem gemu drugog seta Srbin se suočio sa dve vezane brejk lopte, ali je uspeo da ih spasi, i potom uz malo sreće prvu gem loptu pretvori u poen za održavanje početne prednosti.

Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

19.34′ – NOVAK OSVAJA UVODNI GEM DRUGOG SETA

1:0 Uz dva izgubljena poena, Novak je uspeo da osvoji prvi gem u nastavku meča.

1:1 Karenjo Busta je siguran, izgubio je samo jedan poen u svom uvodnom servis gemu u drugom setu.

PRVI SET

19.25′ – KARENJO BUSTA OSVOJIO PRVI SET

4:5 – BREJK Samo što je vratio brejk, Novak je, u još jednom maratonskom gemu, ponovo izgubio svoj servis. Mučio se Đoković da pronađe ritam, pogodio je samo jedan od devet prvih servisa, ali je i pored toga došao do gem lopte. Ipak, duplom sevrvis greškom (druga u gemu, treća ukupno) omogućio je rivalu da bez borbe dođe do izjednačenja. Španac je poklon prihvatio, ubrzo došao do brejk lopte, koju je prokockao neiznuđenom greškom, da bi drugu priliku pretvorio u poen kojim je doveo sebe  u situaciju da u narednom gemu servira za osvajanje seta.

4:6 Karenjo Busta osvaja prvi set, uz samo jedan izgubljen poen u 10. gemu.

19.14′ – ĐOKOVIĆ VRATIO BREJK

4:4 – BREJK Najduži gem u dosadašnjem toku meča pripada Novaku, koji je posle sedam minuta borbe uspeo da vrati brejk. Đoković je sa dve neiznuđene greške najpre omogućio rivalu gem loptu koju je spasao, da bi potom iz drugog pokušaja oduzeo servis Karenju Busti, koji je na odlučujući poen napravio duplu servis grešku.

Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino

19.07′ – NOVAK PREKINUO MINI SERIJU RIVALA

3:4 Novak je prekinuo mini seriju rivala od tri uzastopno osvojena gema uz jedan izgubljen poen.

19.03′ – ŠPANAC POTVRDIO BREJK

2:4 Uz dva izgubljena poena, Novakovom neiznuđenom greškom u odlučujućem poenu, Karenjo Busta potvrđuje brejk.

18.56′ – KARENJO BUSTA PRAVI BREJK

2:2 Karenjo Busta je još jednom prilično siguran, izgubivši samo jedan poen na svoj servis.

2:3 – BREJK Prvi do brejka stiže Španac. Kontrolisao je Karenjo Busta gem od početka do kraja, poveo 0:30 i potom prvu priliku petvorio u poen za oduzimanje servisa Novaku, koji od prvog gema na meču ima neki problem s nadlakticom leve ruke.

Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

18.44′ – NOVAK ODLIČNO POČEO MEČ

1:0 Novak je superiorno, bez izgubljenog poena, osvojio uvodni servis gem na meču.

1:1 I Španac je siguran u svom prvom servis gemu, koji je osvojio uz jedan izgubljen poen.

2:1 Prvi put na meču Karenjo Busto je zapretio Novaku, došao je do 30:30, ali je srpski as osvojio dva naredna poena i zadržao minimalnu prednost.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike