Novak Đoković o problemima sa astmom: Dešavaju mi se gušenja noću od moje sedme godine

05.12.2022

09:11

0

Autor: 24sedam

Novak Đoković često govori medijima na temu zdravlja, a sada je ispričao kako se borio sa astmom i otežanim disanjem

Novak Đoković o problemima sa astmom: Dešavaju mi se gušenja noću od moje sedme godine
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP

Novak Đoković često razgovara sa medijima na temu zdravlja i ishrane, a sada je ponovo pričao ozbiljnim zdravstvenim problemima sa kojima se suočavao na početku svoje profesionalne karijere. Prema njegovom priznanju ovi problemi su dostigli vrhunac tokom Australijan opena 2010. godine.

- Patim od problema sa disanjem, neke vrste blage astme i gušenja noću već dugi niz godina od svoje sedme godine. Iz nekog razloga, tokom vremena, ova alergija je postajala sve teža u smislu reakcije koju sam doživljavao. Postajala je sve jača i jača, a mesto gde se najjače manifestovala uvek je teniski teren. Tamo gde emocije izazivaju povećana očekivanja, pritisak - a kada se sve spoji, izaziva ozbiljne napade na terenu - priča Nole, prenosi portal "Tennis365":

- I zbog toga sam sam nekoliko puta bio primoran da se povučem sa terena. Trebalo mi je dosta vremena da se oporavim. Stoga smo počeli postepeno da se upuštamo u probleme povezane sa mojim zdravljem i pokušavamo da razumemo šta su oni. Jedan od sastavnih delova rešavanja ovog problema bila je dijeta, a njena promena mi je omogućila da se oslobodim alergija i svega ostalog. Iz ishrane sam izbacio gluten, mlečne proizvode i rafinisani šećer - zaključio je Đoković.

Novak se trenutno odmara od ove sezone u kojoj morao da preskoči turnire u SAD kao i prvi grend slem u sezoni u Melburnu. Očekuje se da će prema njegovom rasporedu izaći seledeće godine na Australijan open, a pre toga očekuje ga učešće u Dubajiu koja se održava od 19. do 24. decembra.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike