A, sada spektakl: Nole se baš mučio sa Cicipasom, i zakazao finale sa Nadalom

10.10.2020

20:39 >> 07:29

0

Autor: Milan Nastić

Srbin posle velike borbe pobedio Grka sa 3:2

A, sada spektakl: Nole se baš mučio sa Cicipasom, i zakazao finale sa Nadalom
Copyright Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino)

Prava drama viđena je u polufinalu Rolan Garosa između Novaka Đokovića i Stefanosa Cicipasa. Prvi reket sveta je posle velike borbe tek u pet setova pobedio Grka sa 3:2 (6:3, 6:2, 5:7, 4:6, 6:1) i tako posle četiri godine prvi put se plasirao u finale grend slema u Parizu.

Prva dva seta nisu nagoveštavala takav rasplet, Nole je bez većih problema osvojio i poveo sa 2:0. Svi su očekivali da će to biti lak posao za srpskog igralča, ali tako nije mislio ni Grk. Đoković je u trećem čak imao i meč loptu, ali od trog trenutka sledi pad kod našeg tenisera, neobjašnjiv.

Jednostavno nije ličio na sebe, odjednom kao da mu je ponestalo energije, izlgedao je nezaintersovano na terenu, što nije uobičajno za Novaka. To je očigledno Grk primetio, počeo da igra mnogo bolje, dobio na samopouzdanju, i osvojio dva neredna seta. Cicapas je rastrčao, sve pogađao, dok prvi reket nije znao šta ga je snašlo. Krenimo iz početka.

Prvi set je pripao Novaku Đokoviću, napravio je brejk pri rezultatu 2:0, i tu prednost je sačuvao do kraja tog dela meča.

U drugom slična situacija, Novak je napravio dva brejka i bez problema stigao do 2:0 i time pokazao koliko ima želju da ponovo zaigra u finalu Rolan Garosa. Grk je opet imao nekoliko brerjk lopti, ali ih opet nije iskorstio, što je definitivno uticalo na njegovo samopouzdanje u tom delu meča.

Dosta uzbuđenja viđeno je u trećem setu, Grk je pružio odličan optor prvom reketu sveta, iako je naš igrač meč loptu, to nije iskoristio. Cicipas je napravio dva brejka zaredom, i zadržao šanse da napravi preokret i savlada Noleta.

U narednom slična situacija, Novak je imao nekoliko brejk lopti, ali opet iz nepoznatih razloga, kad je bilo najvažnije, on to ispušta i opet vraća u igru Cicipasa, koji osvaja četvrti i ulazimo u dramatičnu završnicu.

Ušli smo u odlučujući peti set, gde je Đoković u napravio dva brejka, Grk nije imao snage da se ponovo vrati i na kraju Novak je zasluženo stigao do same završnice Rolan Garosa gde ga očekuje nepobedivi Rafa Nadal, koji je najbolji igrač svih vremena na šljaci.

Što se tiče finala, nije se moglo poželeti bolje na Rolan Garosu. Megdan na Filipu Šatrijeu zakazali su u nedelju (15.00) trenutno dva najbolja igrača na svetu Novak Đoković i nepobedivi Rafa Nadal na ovom Grend slemu.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković prišao je na dva koraka do osvajanja drugog Rolan Garosu u dosadašnjoj karijeri

Definitivno nas očekuje veliki meč, gde će njih dvojica pokušati da dokažu ko je u ovom trenutnku najbolji na šljaci. Nole juri drugu titulu u Parizu, a Nadal želi 13 put da podigne pehar na Rolan Garosu.

Obojica su zasluženo stigli do finala, najviše su pokazali u dosadašnjem delu turnira i već sada se pretpostavlja da nas očekuje jedan maratonski meč koji nije nepoznat njima dvojici, jer su imali već takve okršaje, kako na Australijan open, tako i na Vimbldonu.

 

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike