Teniski eksperti za 24sedam: Novak u šestoj brzini ili čovek koji je rođen za šljaku u Parizu

11.10.2020

04:47 >> 12:21

0

Autor: Milan Nastić

Pogled na finale Rolan Garosa onih koji znaju sve o tenisu

Teniski eksperti za 24sedam: Novak u šestoj brzini ili čovek koji je rođen za šljaku u Parizu
Copyright Profimedia

Oči celog sveta biće uprte u stadion “Filip Šatrije” i današnje finale Rolan Garosa (15) između dva najbolja igrača na planeti Novaka Đokovića i Rafe Nadala.

Profimedia

Neko prednost daju Špancu zbog nepobedivosti u Parizu, drugi smatraju da Srbin igra trenutno bolji tenis, ali svi se slažu u jednom biće to veliki meč i gde se očekuje da odluče nijanse, kako je bilo i do sada kad su njih dvojica igrali.

Odradio poslednji trening: Nole spremno dočekuje finale protiv Nadala

Bivši selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović ističe da je Novak Đoković u prednosti u odnosu na Rafu Nadala zbog kontinuiteta igara od Sinsinatija, US opena, Rima i Rolan Garosa, što Španac nema.

– To je najveća prednost Novaka, igra konstatno već nekoliko meseci,i to dabar tenis. Nema poraz, osim onoga što se desilo na US openu. Igrao je Sinsinati, US open, Rim i sada Pariz, dok je Nadal počeo tek od Rima. To nekad može da bude presudno. Pored toga Nole je u najvažnijim mečevima u poslednjih pet godina mnogo uspešniji od Rafe. Svestan sam ja da je Nadal nepobediv ovde na Rolan Garosu, ali to ne mora ništa da znači. Trenutno je Đoković bolji i stvarno verujem da će naš igrač da podigne pehar u Parizu – poručio je Obradović za 24sedam.

Teniski stručnjak takođe smatra da je Nole u meču sa Cicipasom eksperimentisao kako bi se što bolje spremio za Nadala.

– Novak se u meču sa Cicipasom na neki način spremao za finale. To on uvek radi, pripremao se za razne situacije koje mogu da mu se dogode protiv Nadala i to govori o kvalitetu jednog igrača. To Nadal ne radi, tako da i to može da bude prednost Đokovića. Da budemo realni, oni su podjedanki što se tiče kvaliteta, ali u takvim mečevima najvažnije je kako uđeš u duel i psiha – kazao je Obradović.

24sedam predstavlja: Deset najboljih mečeva Đokovića i Nadala (Video)

Nikola Pilić smatra da nas očekuje izuzetno zanimljivo finale, dva najbolja tenisera sveta, a kako kaže bivši trener Novaka Đokovića, presudiće ko bude imao svoj dan.

– Stvarno je teško predvideti ishod finala. Obojica su bili sigurno tokom čitavog turnira, malo je Novak iskoplikovao protiv Cicipasa, ali je u petom setu pokazao svoju dominaciju. Koje su prednosti i jednog i drugog? Po meni u narednih 1.000 godina neće se pojaviti teniser koji će biti bolji od Nadala na šljaci. Jednostavno je stvoren za takvu podlogu. Trinaest puta je finalista, on nema mana na ovoj podlozi. Što se tiče psihologije, obojica su neverovatno jaki, pa ne bi sve ovo uradili u karijerama da nisu psihički toliko stabilni – kazao je Pilić za 24sedam.

Bivši trener Novaka Đokovića ipak smatra da to ne znači da je on bolji igrač od Noleta.

Kada Novak igra svoj najbolji tenis, teško može bilo ko da mu se suprostavi. Kad ubaci u šestu, sve melje. Koje su njegove prednosti u odnosu na Nadala u Parizu teško je reći. Mislim da mu ovi uslovi više odgovaraju, loptica je sporija, podloga takođe. To ide na ruku Đokoviću. Ako bude odigrao u finalu, kao prva dva seta protiv Cicipasa,mislim da ima veliku šansu da osvoji Rolan Garos – zaključio je Pilić.

Dragan Stojković Piksi za 24sedam iz Pariza: Uživam u ulozi dede, unuke i ja sutra najveći Noletovi navijači

Teniski trener Radmilo Armenulić daje prednost Nadalu u odnosu na Đokovića, samo zato što Španac već deceniju i više dominira na Rolan Garosu.

– Smatram da Nadal imam malu prednost. Jednostavno njemu toliko ovde odgovara da igra, da je to prosto neverovatno. Videli ste kako je Rafa igrao u Rimu, dosta promenljivo, kad dođe u Pariz kao da je u pitanju drugi igrač. To je njegova prednost u odnosu na Novaka, pored toga kada 13 puta igrate finale to dovoljno govori o vašoj snazi na Rolan Garosu. Smatram da Novak, sa druge strane, treba da uđe rasterećen i tu vidim njegovu prednost. Neka igra svoju igru, i naravno njegova psiha, tu mu nema ravnog među svim igračima na turu. Pored toga Nole mora da se dobro odmori, jer imao je dug meč protiv Cicipasa, što ga je sigurno iscrpilo. Videćemo. Očekujemo izuzetno zanimljiv duel, gde može da odluče jedna ili dve loptice – poručio je Armenulić za 24sedam.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike