(KRAJ) Novak nije imao šansu, Nadal je kralj u Parizu

11.10.2020

12:35 >> 16:05

0

Autor: Adam Štulić

Najbolji teniser sveta poražen u finalu Rolan Garosa

(KRAJ) Novak nije imao šansu, Nadal je kralj u Parizu
Copyright Tanjug/(AP Photo/Michel Euler

Najbolji teniser sveta Novak Đoković propustio je priliku da osvoji svoj drugi “kup musketara”. U finalu Rolan Garosa, srpski as je poražen od najvećeg rivala Rafaela Nadala, koji je 13. put u karijeri podigao trofej omiljenog grend slema – 3:0.

Noletova zaštitna maska: Sa simbolom Pariza juriša na drugi trofej

TREĆI SET

5:7 As servisom, bez izgubljenog poena, Španac završava meč.

5:6 BREJK! Nadalu je poklonjen brejk i prilika da u narednom gemu servira za pobedu. Novak je na brejk loptu napravio duplu servis grešku.

5:5 Uz jedan izgubljen poen Nadal osvaja 10. gem u trećem setu.

5:4 Novak je na gem od osvajanja seta, pošto je između dve gem lopte, osujetio još jednu brejk priliku Nadala.

4:4 Nadal je, uz dva izgubljena poena, uz pomoć 41. neiznuđene Novakove greške osvojio gem. Španac je u dosadašnjem meču napravio samo 13 grešaka.

4:3 Novak je uz jedan izgubljen poen potvrdio brejk.

3:3 BREJK! Dva i po seta su Novakovi navijači čekali na ovo. Brejk i reakcija na koju smo navikli od Novaka posle osvojenog poena. Kontrolisao je srpski as veći deo gema, prvi brejk loptu je Nadal spasao neverovatnim poenom, ali drugu nije uspeo.

2:3 BREJK! Nadal je napravio značajan korak ka trijumfu. Španac je bez izgubljenog poena napravio šesti brejk na meču.

2:2 Pokušao je Đoković da napadne Nadalov servis, došao je do 30:30, ali je potom Rafa odigrao dva vrhunska poena i osvojio gem.

2:1 Novak je prvu gem loptu pretvorio u poen za održavanje minimalne prednosti, ali je prethodno morao da se izbori sa dve brejk lopte.

Nikad nije preokrenuo 2:0: Za sve postoji prvi put

1:1 Novak je osvojio poen sa najdužom razmenom u dosadašnjem toku meča (18), ali je gem pripao Nadalu, koji je iskoristio poslednju, od dve vezane, gem loptu.

1:0 Drugi put na meču Novak ima prednost u setu. Uvodni servis gem trećeg dela igre, najbolji teniser sveta je dobio uz jedan izgubljen poen.

DRUGI SET

2:6 Nadal je osvojio drugi set posle 49 minuta igre. Poveo je Španac 40:0, prvom duplom servis greškom na mečum dao je Novaku mali vetar u leđa da dođe do 40:30, ali je potom na drugi servis srpski as riternirao u aut.

2:5 Novak prvi put na meču nije morao da se suočava s brejk loptama. Sedmi gem drugog seta je osvojio  uz jedan izgubljen poen.

Malo ih je, ali su bučni: Đoković ima podršku sa tribina “Filipa Šatrijea”

1:5 Prvi put na meču jedan od tenisera je osvojio gem bez izgubljenog poena. Nadal je potvrdio i drugi brejk.

1:4 BREJK! Novak ponovo svojim greškama maksimalno olakšava Nadalu posao u ovom finalu. Na drugu brejk loptu u gemu, srpki as je napravio 26. neiznuđenu grešku, a prethodno je pri rezultatu 30:30 napravio treću duplu servis grešku.

1:3 Još jednom neiznuđenom greškom iz forhenda Novak “poklanja” Nadalu potvrdu brejka. Poveo je Španac 40:15, Đoković je uspeo da izjednači, ali ne i da dođe do prilike da ozbiljnije ugrozi servis rivala.

U Nadalovoj loži bile su i supruga Ćiska i sestra Izabela

Predsednik Svetske automobilske federacije Žan Tod finale prati iz restorana stadiona “Filip Šatrije” Profimedia

1:2 BREJK! Nadal je i četvrti put u dosadašnjem toku meča oduzeo Novaku servis. U prvih pet Novakovih servis gemova, Španac je napravio već 12 brejk prilika. U trećem gemu drugog seta Novak nije došao do gem lopti, dok je Rafa iskoristio treću priliku da mu oduzme servis.

Katastrofalan start: Šta se do sada dešavalo kada Novak izgubi set sa nulom?

1:1 Servis vinerom, uz dva izgubljena poena, Nadal osvaja svoj uvodni servis gem drugog seta. Prvi put na meču je nerešen rezultat u gemovima.

1:0 Posle sedam minuta velike borbe i tri spašene brejk lopte Novak osvaja prvi gem na meču. Čim je proradio prvi servis, stvari su postale znatno lakše za najboljeg tenisera sveta.

Na tribinama stadiona “Filip Šatrije” je i princ Albert od Monaka Tanjug/AP Photo/Michel Euler

PRVI SET

6:0 Drugim as servisom, uz jedan izgubljen poen, Nadal osvaja prvi set posle 45 minuta igre.

0:5 BREJK! Ni vođstvo 40:0 nije bilo dovoljno Novaku da osvoji prvi gem na meču. Nadal igra odlično, ali i Novak mu neiznuđenim greškama značajno olakšava posao. U još jednom maratonskom gemu, Španac je propustio dve brejk lopte, pre nego što je došao na gem od osvajanja prvog seta.

Jadan od najboljih džudista sveta Francuz Tedi Riner tokom meča Đoković-Nadal

0:4 Prvim as servisom na meču Nadal potvrđuje drugi brejk. Novak je u desetominutnom gemu imao tri brejk lopte, ali je Španac svaki put odigrao sjajne poene i potom prvu gem loptu pretvorio u poen za veliko vođstvo.

0:3 BREJK! Novak je izgubio i drugi servis na meču. Najpre je pri rezultatu 15:30 napravio duplu servis grešku, a potom je još jednom neiznuđenom greškom završio treći gem uvodnog seta.

0:2 – Posle više od šest minuta borbe Rafa je potrdio brejk. Pokušao je Novak odmah da uzvrati, posle 40:15, stigao je do izjednačenja, ali su naredna dva poena pripala Špancu.

Zbog pravila koja važe u Francuskoj samo retki srećnici su imali priliku da gladaju finale Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino

0:1 BREJK! Finale nije dobro počelo, iako je delovalo drugačije. Poveo je Novak 40:15, izgledalo je da kontroliše gem, ali je naredna četiri poena izgubio i neiznuđenom greškom na brejk loptu olakšao Nadalu da mu oduzme servis.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike