Teniski savez se oglasio: Ima poruku za roditelja monstruma!

02.11.2022

08:48

0

Krovna teniska organizacija Srbije podržala akciju MUP

Teniski savez se oglasio: Ima poruku za roditelja monstruma!
porodično naselje - Copyright Printscreen

Teniski savez Srbije se oglasio povodom incidenta kada je kineski državljanin brutalno istukao svoju ćerku, napominjući da se zahvaljuju MUP-u Republike Srbije na brzoj reakciji.

- Od trenutka saznanja za ovaj incident u petak veče i prijave policiji u subotu ujutru Teniski savez je aktivno uključen u ceo slučaj. Pored pokrenutog postupka od strane tužilaštva Republike Srbije, Teniski savez Srbije će takođe pokrenuti disciplinski postupak prema W.L. (50). Po donošenju disciplinske odluke o istoj ćemo obavestiti i Teniski savez Evrope (Tennis Europe) kao i Međunarodnu tenisku Federaciju (ITF), što spada u standardnu proceduru - istakli su u TSS.

Savez ističe da takve stvari više ne smeju da se dešavaju na sportskim terenima. 

- Teniski savez Srbije ima nultu toleranciju na sve oblike nasilničkog ponašanja. To je nešto što svi zajedno moramo da sprečimo ne samo na teniskim terenima i sportskim objektima već društvu generalno. S toga apelujemo na sve subjekte u tenisu da ovakvu vrstu ponašanja uvek prijave ako imaju saznanja da se desila, a mi ćemo preduzeti sve korake i mere, kao i ovom slučaju. Klubovi, treneri, roditelji, igrači i Teniski savez Srbije su na zajedničkom zadatku ne samo postizanja sportskih rezultata nego i stvaranju zdravih osoba i zato je potrebno da poštujemo jedni druge, mnogo truda, rada i emocija koje svi ulažemo u sport koji volimo.

Teniski savez ističe da je potrebna velika podrška i naših šampiona.

- Veoma važan segment procesa je i podrška pre svega za naše igrače ne samo kada postižu dobre rezultate, na koje smo izuzetno ponosni nego i u trenucima kriza i poraza koji sa sastavni deo svakog sporta. Svima nam je primarni zadatak da od ovih mladih ljudi izgradimo zdrave ljude koje će ceniti ono što su sami uložili u sebe i tenis, kao i trud osoba koje su bile sa njima na ovom lepom putu kroz sport, i da će to svoje iskustvo preneti novim generacijama mladih tenisera. Moramo ostati ujedinjeni i zajedno raditi za dobrobit svih - završava saopštenje Teniski savez Srbije.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike