Novak neće moći da brani tron na AO?

16.10.2020

07:15 >> 07:37

0

Autor: Adam Štulić

Vlasti u Australiji zabranile su ulazak svim strancima u zemlju sve do 2022. godine

Novak neće moći da brani tron na AO?
Copyright Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino

Najbolji teniser sveta Novak Đoković, prema trenutnom stanju stvari, neće moći da brani tron na Australijan openu. Naime, vlasti u Australiji zabranile su ulazak svim strancima u zemlju sve do 2022. godine i postoji velika bojazan organizatora da li će prvi grend slem u sezoni moći da se odigra.

– Ne može da se dogodi da teniser bude zaglavljen u karantinu 14 dana, a da onda igra turnir. To ne možete da očekujete od njih. Nikako! Moramo znati u naredne dve sedmice, najviše mesec dana, da li će se granice otvoriti i da li ćemo moći da organizujemo turnire u više gradova. Ako to ne bude moguće, moraćemo da razmislimo o raznim scenarijima – rekao je direktor Otvorenog prvenstva Australije Kreg Tili.

Hačanov o Srbinu: Mnogo je otvoreniji od Federera i Nadala

Australija je u cilju sprečavanja širenja virusa korona donela ograničavajuće mere i što se tiče kretanja između saveznih država, pa su tako pod velikim znakom pitanja i turniru koji su teniserima služili kao priprema za prvi grend slem u sezoni.

Ukoliko se najgori scenario obistini i organizatori budu primorani da otkažu turnir u Melburnu, jedan od tenisera koji će najviše biti pogođen tom odlukom biće srpski as, kojem će biti uskraćena prilika da odbrani trofej na omiljenom grend slemu. Novak je ove sezone već bio uskraćen za priliku da se bori za jedan grend slem trofej, posle otkazivanja Vimbldona, a ukoliko se ne bude igrao ni Australijan open, Srbinu će biti znatno otežan put do sustizanja Rafaela Nadala i Rodžera Federera po broju osvojenih grend slem trofeja.

Ispunio cilj: Završiću sezonu na prvom mestu, to sam i planirao

Ono što je već sada izvesno jeste to da će, u slučaju da vlasti u Australiji naprave izuzetak za profesionalne sportiste i dozvole odžavanje Australijan opena, na tribine “Melburn parka” moći će da uđe samo 25 odsto gledalaca od maksimalnog kapaciteta.

Australijan open bi trebalo da se održi od 18. do 31. januara, a Novak Đoković je osmostruki pobednik ovog turnira.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike