Između Federera, Novaka i mene nikada nije bilo problema i na to smo ponosni! Španac stavio do znanja sa kim je prijatelj i van terena!

24.09.2022

12:28

0

Rafa nije mogao da kontroliše emocije prilikom oproštajnog meča Švajcarca

Između Federera, Novaka i mene nikada nije bilo problema i na to smo ponosni! Španac stavio do znanja sa kim je prijatelj i van terena!
Tan2022-9-24_13839763_0 (1) - Copyright Tanjug/AP Photo/Kin Cheung

Čuveni Rodžer Federer sinoć se oprostio od teniske karijere, a poslednji meč, koji je igrao na Lejver kupu, bio je u dublu, dok mu je društvo pravio Rafael Nadal.

Da njih veže nešto prisniji odnos van terena bilo je jasno, ali su sada otvoreno progovorili o prijateljstvu. Na zajedničkoj konferenciji nakon meča, Nadal je govorio o meču koji je izazvao velike emocije i kod njega.

- Teško je objasniti emocije kroz koje sam prošao. Prvih nekoliko servisa mi je bilo veoma teško, malo sam se tresao, bio je težak dan, na kraju je postao veoma emotivan. Za mene je sjajno da budem deo ovakvog trenutka u ovom sportu, toliko godina smo delili toliko stvari u ovom sportu. Bio sam emotivan, da vidim čitavu porodicu, sve ljude, plakao sam, ali je bilo neverovatno - rekao je Nadal, koji nije mogao da izdvoji najupečatljiviji trenutak:

- Ceo paket, ne mogu da izdvojim jedan momenat, od kada sam došao juče ujutru sve je vilo posebno.

Zatim se dotakao odnosa sa Švajcarcem.

- Federer je sve rekao, bilo je ovo veoma dugo i pozitivno putovanje. Došao sam na ATP tur, a kada sam postao bolji igrač, on je uvek bio igrač kog treba pobediti. Mnogo poštujemo jedan drugog, ali je istina da taj privatni odnos traje. Mislim da razumemo da na kraju imamo mnogo sličnih stvari, sličan nam je pristup životu, nas stil na terenu je potpuno suprotan, ali u privatnom životu smo veoma slični. Zato i možemo da verujemo jedan drugom i da pričamo dosta, da budemo slobodni i otvoreni, za mene je veoma lepo da imam nekog kao što je Rodžer. Veoma sam ponosan što sam bio deo njegove karijere, ali sam srećan da smo završili karijeru kao prijatelji - rekao je Nadal.

Naravno, samo se nametnulo pitanje u kakvom su odnosu Rodžer i Rafa sa Novakom Đokovićem, koji je nešto mlađi od njih, ali je na snazi veliko rivalstvo među ovom trojicom igrača.

- Na kraju, jedna stvar je jasna: Mnogo godina smo proveli zajedno. Činjenica je da je moj odnos sa Rodžerom malo prisniji na ličnom nivou, ali je isto tako tačno da je i sa Novakom uvek bilo sve tečno. Nekako, nikada nije bilo problema između nas i na to smo ponosni sva trojica - istakao je Španac i tako stavio tačku na razne spekulacije koje kruže po javnosti.

Na kraju, Nadal je naveo i da više neće igrati na Lejver kupu u ovom izdanju, ali i da je ponosan što je bio deo Tima Evrope.

- Radili smo sve kao tim, ozbiljno smo pristupili takmičenju, želeli smo sve da uradimo na najbolji mogući način. Ovo je možda najjači tim u istoriji, ali svi smo u različitim situacijama. Rodžer i ja nismo baš u top formi, Novak dugo nije igrao, mada je na treninzima izgledao jako dobro, igrao je dobro.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike