Nemačka teniserka napušta tenis! Nervozna sam i uzbuđena u isto vreme, povlačim se iz jakog razloga!

24.08.2022

11:27

0

Autor: 24sedam

Anđelika Kerber objasnila zašto je nećemo gledati na VTA turu

Nemačka teniserka napušta tenis! Nervozna sam i uzbuđena u isto vreme, povlačim se iz jakog razloga!
Kerber i Muhova - Copyright Kerber i Muhova Tanjug/AP Photo/Alastair Grant

Nemačka teniserka Anđelika Kerber odustaje od takmičenja i to iz najboljeg mogućeg razloga. Ona je preko društvenih mreža saopštila svetskoj javnosti da se povlači zbog trudnoće.

- Stvarno sam želela da igram na US Openu, ali na kraju sam odlučila da dvoje protiv jedne jednostavno nije fer konkurencija - napisala je Kerberova.

 

 

 

Trostruka osvajačica grend slema nije precizirala kada će se dogoditi srećan trenutak za njenu porodicu:

- Narednih meseci ću napraviti pauzu od putovanja svetom kao teniserka, ali opet, verujem da je to iz najboljeg mogućeg razloga! Svi ćete mi nedostajati. Njujork je često bio prekretnica u mojoj karijeri i čini mi se da ova godina na neki način neće biti drugačija! Od ponovnog pokretanja karijere 2011. do osvajanja titule 2016. i osvajanja pozicije broj 1 na svetu, ovaj grad i turnir imaju posebno mesto u mom srcu. Volela bih da sam mogla da se oprostim od svih vas na terenu pre nego što ću se povući na neko vreme. Biti profesionalni sportista znači mi sve, ali sam zahvalna na novom putu kojim idem. Da budem iskrena, nervozna sam i uzbuđena u isto vreme. Hvala na vašoj kontinuiranoj podršci, mnogo mi znači - napisala je Kerberova.

Kerberova ima 34 godine i zarađenih 32.000.000 dolara od turnira. Osvojila je US Open (2016), Australijan open (2016) i Vimbldon (2018).

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike