Zakuvalo se: Bela kuća protiv Rodmanovog odlaska u Moskvu!

23.08.2022

06:02

0

Zvanična administracija se protivi da košarkaška legenda posreduje u oslobađanju Britni Grajner

Zakuvalo se: Bela kuća protiv Rodmanovog odlaska u Moskvu!
Untitled - Copyright Profimedia

Poslednjih dana se spekuliše da bi Denis Rodman mogao da otputuje u Moskvu kako bi pokušao da obezbedi oslobađanje američke košarkašice Britni Grajner. 

Predsednik SAD Džozef Bajden ocenio je da je presuda Grajnerovoj neprihvatljiva, a SAD su ponudile Rusiji da za košarkašicu razmene Viktora Buta, ruskog trgovca oružjem koji u Americi služi zatvorsku kaznu od 25 godina, prenosi agencija Rojters pozivajući se na izvor upoznat sa situacijom.

- Dobio sam odobrenje da idem u Rusiju i pomognem joj. Pokušavam da odem ove nedelje -  rekao je Rodman u intervjuu za En-Bi-SI Njuz, ali ostalo je nejasno od koga je košarkaš dobio dozvolu.

Visoki zvaničnik američke administracije, koji je tražio da ostane anoniman, jasno je stavio do znanja da Bela kuća ne odobrava najavljenu posetu.

- U javnosti je poznata informacija o značajnoj ponudi administracije Rusima i sve van daljih pregovora kroz već uspostavljene kanale će verovatno komplikovati i ometati napore za oslobađanje - rekao je američki zvaničnik u razgovoru sa izveštacem Rojtersa.

Podsetimo, dvostruka olimpijska šampionka i zvezda WBNA, Britni Grajner je ranije ovog meseca osuđena u Rusiji na devet godina zatvore po optužbi za posedovanje droge.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike