Kakav nas spektakl čeka u Švajcarskoj: Grend slem šampion se bori za bodove povratka, rival smatra da je njihov sport lud!

23.07.2022

04:59

0

Prvi ozbiljniji meč nakon Vimbldona

Kakav nas spektakl čeka u Švajcarskoj: Grend slem šampion se bori za bodove povratka, rival smatra da je njihov sport lud!
Dominik Tim - Copyright Profimedia

Dugo na terenu nismo gledali austrijskog tenisera Dominika Tima. U trenutku kada je bio najbolje plasiran na ATP listi, na trećem mestu, Austrijanac je doživeo neugodnu povredu, a potom se pokazao kao pravi maler, te se njegov povratak na teren konstantno prolongirao.

Ali, za subotu je zakazan meč u švajcarskom Gštadu, kada će snage odmeriti sa Italijanom Mateom Beretinijem.

Tim se u međuvremenu vratio na teren, međutim, ne podseća na onog igrača od prošle sezone. Protekle nedelje je igrao četvrtfinale Baštada, a sada je, prvi put posle skoro dve godine, stigao do polufinala nekog turnira.

U ovom trenutku je 195. igrač na planeti, ali nagoveštava da je povreda iza njega.

- Igrao sam dobro juče i želeo sam to da ponovim danas. Neke stvari nisu funkcionisale. Bilo je nervoze, ovo je moje prvo polufinale posle godinu i po dana. Tražim bodove koji će me vratiti na rang listi - rekao je Tim i dodao:

- Igraću slobodno, daću sve od sebe. Kada sam dolazio u Baštad prošle nedelje, nisam očekivao da ću stići do četvrtfinala, a onda i do polufinala ovde. Stvarno je dobro, srećan sam zbog napretka.

A u polufinalu ima težak posao, Italijana Matea Beretinija, koji je nakon preokreta stigao do četvorice najboljih.

- To je tenis. Lud sport. Na 1:15 mislio sam da je gotovo. Onda sam odigrao dva dobra poena i bilo je 3:5. Pomislio sam, hajde da pokušam. Ne mislim da igram najbolje ovde, ali ponekad je važno pobeđivati i kada ne igrate dobro - rekao je Beretini.

U međusobnim okršajima, Beretini vodi sa 3:2 u pobedama protiv Tima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike