Novak najavio finale sa Kirjosom: Jedno je sigurno – biće mnogo vatrometa!

08.07.2022

17:12

0

Autor: A. Š.

Najbolji srpski teniser igraće osmi put za trofej na Vimbldonu

Novak najavio finale sa Kirjosom: Jedno je sigurno – biće mnogo vatrometa!
Tan2022-7-8_1964377_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Alastair Grant

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u novo finale Vimbldona. Doskorašnji prvi reket planete u petak poslepodne savladao je na Centralnom terenu domaćeg tenisera Kamerona Norija (3:1), koji posle osvajanja prvog seta nije imao šansu u nastavku meča.

- Nisam dobro počeo, bio je bolji u prvom setu. Ovo je polufinale grend slema, imao sam ih mnogo u prošlosti, ali nikada nije lako izaći na teren. Mnogo je pritiska, mnogo očekujem od sebe, dok sa druge strane Kameron nije imao mnogo toga da izgubi. Igrao je najbolji turnir u životu, pred svojom publikom i želim mu sve najbolje, imam veliko poštovanje prema njemu – rekao je Nole odmah posle meča i dobio ovacije objektivne londonske publike.

Nije Đoković mnogo komplikovao prilikom odgovora na pitanje šta se to promenilo posle prvog seta i prevagnulo u njegovu korist.

- Nekada su stvari jednostavne. Veoma je toplo danas, mislim da je najtopliji dan od početka turnira. Bio sam malo stegnut na početku, nisam išao kroz lopticu onako glatko kako sam želeo. Kameron je dominirao, imao sam sreću u drugom setu da napravim brejk na 4:3. Nekoliko mi je loptica dao, malo se taj momentum promenio. Važnost ovakvog meča je došla do izražaja.

Nole će u nedelju igrati svoje 32. finale na 68. grend slem turniru u karijeri.

- Cenim, ali posao nije završen – rekao je uz osmeh Novak i potom se osvrnuo na osmo finale Vimbldona u kojem ga očekuje kontroverzni Austrijanac Nik Kirjos.

- Jedno je sigurno, biće mnogo vatrometa. Njegovo prvo grend slem finale, jasno je da je mnogo uzbuđen. Nema mnogo toga da izgubi i uvek igra jednostavno. Jedan je od najboljih servera, ima mnogo snage u udarcima. Nismo igrali neko vreme, nikada nisam dobio set protiv njega, nadam se da će biti drugačije ovoga puta. Još jedno finale za mene na ovom turniru koji toliko volim i nadam se da će iskustvo biti ono što će raditi u moju korist – kazao je Novak Đoković.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike