Kirjos jači i od povrede! Australijanac među osam najboljih Vimbldona!

04.07.2022

16:24

0

Autor: D. N.

Najprestižniji teniski turnir ulazi u završnicu

Kirjos jači i od povrede! Australijanac među osam najboljih Vimbldona!
Nik Kirjos - Copyright Tanjug/AP Photo/Alberto Pezzali

Nik Kirjos i Tejlor Fric plasirali su se u četvrtfinale Vimblona, pošto su u mečevima osmine finala trećeg grend slema u sezoni pobedili Brendona Nakašimu, odnosno Džejsona Kublera.

Australijanac Kirjos je pobedio Amerikanca japanskog porekla sa 3:2 (4:6, 6:4, 7:6, 3:6, 6:2) i tek treći put u karijeri igraće u četvrtfinalu jednog grend slem turnira. Nakašima je brejkom u desetom gemu stigao do prvog seta.

Usledila je bolja igra ekscentričnog Kirjosa u naredna dva seta, ali je Amerikanac uzvratio u četvrtom setu i uz dva brejka stigao do 2:2. U odlučujućem setu Kirjos je uz dva brejka slavio sa 6:2.

Za polufinale Vimbldona, prvo u karijeri na grend slemovima, Kirjos će igrati protiv Kristijana Garina iz Čilea, koji je posle velikog preokreta bio bolji od Aleksa de Minora sa 3:2 (2:6, 5:7, 7:6, 6:4, 7:6).

Inače, Kirjos 40. na ATP listi je zbog problema sa ramenom u jednom momentu drugog seta tražio i medicinski tajm-aut. Ipak, nakon svega je slavio protiv 56. igrača sveta.

Tanjug/AP Photo/Alberto Pezzali
 

Kada je reč o Fricu, ubedljivo je savladao Kublera iz Australije bez izgubljenog seta - 6:3, 6:1, 6:4. Protivnik u četvrtfinalu londonskog grend slema biće mu pobednik duela između Španca Rafaela Nadala i Holanđanina Botika van de Zandshulpa.

Parovi četvrtfinala:

Đoković - Siner

Gofan - Nori

Garin - Kirjos

Fric - Nadal/ Van de Zandshulp

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike