Noletu je Centralni teren na Vimbldonu kao Nadalu Filip Šatrije: Dejan Kojić za 24sedam o Đokovićevoj dominaciji

02.07.2022

15:05

0

Autor: Milan Nastić

Novak Đoković nije poražen devet godina, odnosno ostvario je 35 pobeda u nizu na glavnom terenu prestižnog grend slema.

Noletu je Centralni teren na Vimbldonu kao Nadalu Filip Šatrije: Dejan Kojić za 24sedam o Đokovićevoj dominaciji
Novak jede travu - Copyright Printscreen/YouTube/Novo jutro

Novak Đoković na Centralnom terenu na Vimbldonu nije poražen devet godina, odnosno ostvario je 35 pobeda u nizu.

Tim povodom 24sedam je razgovarao sa poznatim teniskim trenerom Dejanom Kojićem koji je istakao da je za Noleta Centralni teren isto što je i za Rafu Nadala Filip Šatrije na Rolan Garosu.

- Novak nije izgubio na Centralnom terenu punih devet godina, ili 35 mečeva, što dokazuje da se Đoković na njemu ponaša kao da je u svojoj dnevnoj sobi ili svom dvorištu. Iz toga proizilazi i njegovo samopouzdanje, a to mnogo znači za svakog tenisera. Njemu je Centralni teren, kao Nadalu Filip Šatrije. To najbolje pokazuje ovaj niz, što je neverovatan - počeo je razgovor za 24sedam Kojić.

Iskusni stručnjak se dotakao i dosadašnjeg dela Vimbldona, napominjući da srpski teniser iz meča u meč igra sve bolje.

- Novak je do sada na Vimbldonu demonstrirao umerenu silu. U meču protiv Kecmanovića je kontrolisao čitav meč, i mislim da mu je forma u uzlaznoj putanji. U srpskom okršaju čini mi se da je čak u nekim delovima susreta povukao ručnu. A, što se tiče Kecmanovića, čini mi se da se u prvom setu uplašio, što je i razumljivo, do sada nije imao priliku da nastupa na Centralnom terenu. Posle toga je opustio ruku i pokazao veliki talenat. Moje mišljenje da će svoj kvalitet pokazati u budućnosti i da će biti u TOP 10.

Privatna arhiva/Dejan Kojić
 

Dejan Kojić se osvrnuo i na sledećeg Novakovog protivnika Tima van Rijthovena.

- Što se tiče sledećeg protivnika Holanđanina Tim van Rijthoven, mislim da će Novak lako izaći na kraj sa njim, predviđam 3:0. Ne vidim na koji način on može da iznenadi našeg igrača - istakao je teniski stručnjak.

On veruje da Đoković može da odbrani titulu na Vimbldonu, bez obzira na to što ga do kraja turnira očekuju sve teži protivnici.

- Posle toga za protivnika bi trebalo da ima Sinera ili Alkaraza, i ne vidim ko bi mogao da ga ugrozi do samog finala, jer Novak igra dobar tenis na Vimbldonu. I kao što sam malo pre rekao on će dizati ritam igre kako takmičenje bude odmicalo. A, onda bi moglo da bude finale sa Nadalom, i u tom duelu mu dajem prednost. Još kad se na to doda njegova superiornost na Centralnom terenu, ne znam šta može da ga zaustavi ka odbrani titule na Vimbldonu. Kad na to dodamo što mu se sve događalo u prošlosti i nepravda koja mu je naneta, mislim da će ga to još više motivisati - zaključio je Dejan Kojić za 24sedam. 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike