Moćni Nole u trećem kolu Vimbldona! Đoković dovodio Kokinakisa do ludila, nije mu dao ni nadu!

29.06.2022

14:38

0

Autor: A. Š.

Najbolji srpski teniser slavio u meču drugog kola londonskog grend slema

Moćni Nole u trećem kolu Vimbldona! Đoković dovodio Kokinakisa do ludila, nije mu dao ni nadu!
profimedia-0703785897 - Copyright Profimedia

Najbolji srpski teniser Novak Đoković slavio je i u drugom meču na ovogodišnjem Vimbldonu. Doskorašnji prvi reket planete posle eliminacije Sunvua Kvona trijumfalno je otvorio današnji program na Centralnom terenu, savladavši australijskog tenisera Tanasisa Kokinakisa - 6:1, 6:4, 6:2.

Za razliku od uvodnog duela na vimbldonskoj travi kada se u pojedinim momentima u Noletovoj igri mogla primetiti određena doza nelagode, danas je srpski as delovao onako kako smo na njega i navikli - šampionski!

Kokinakisu Novak jednostavno nije dao ni nadu, a koliko je bio dominantan najbolje pokazuje to što se prvi put na razliku prilikom Đokovićevog servisa igralo u šestom gemu trećeg seta, dok je jedinu brejk loptu na meču Australijanac imao u završnom gemu i to posle Novakove duple servis greške.

Dovodio je Nole australijskog bombardera do ludila nekoliko puta tokom meča. Neretko se Kokinakis mogao videti kako u neverici odmahuje glavom posle Đokovićevih magičnih riterna, a najveći odraz rivalove nemoći video se u uvodnom gemu trećeg seta, kada je Tanasis u nemoći bacio reket na travu.

U trećem kolu Vimbldona gledaćemo srpski derbi, pošto će Novaku na megdan izaći Miomir Kecmanović.

BLOG UŽIVO

TREĆI SET

6:2 - KRAJ! Novak je u trećem kolu Vimbldona! Odlučujući gem na meču Srbin je osvojio spasivši prethodno brejk loptu, koju je rivalu omogućio duplom servis greškom.

5:2 - Lakši deo posla Australijanac je završio uz jedan izgubljen poen.

5:1 - Prvi put na meču igralo se na razliku prilikom Novakovog servisa. Ipak, Đoković nije dozvolio rivalu prvu brejk priliku. Kokinakis servira za ostanak u meču.

4:1 - BREJK! Deluje da je Kokinakis digao ruke od ovog meča. Kao da je nedavnim bacanjem reketa pokazao svu bespomoćnost na današnjem meču, izgubio je još jedan svoj servis, ovoga puta uz samo jedan osvojen poen.

Profimedia
 

3:1 - Nole odgovara osvajanjem gem sa nulom.

2:1 - Kokinakis bez izgubljenog poena osvaja svoj prvi gem u trećem setu.

2:0 - Nole potvrđuje brejk uz jedan izgubljen poen.

1:0 - BREJK! Novak je oduzeo servis rivalu u drugom najdužem gemu na meču, kojeg je obeležio poen sa najvećom razmenom udaraca (20). Doveo je Nole Kokinakisa do ludila u ovom gemu, Australijanc je posle propuštene treće gem lopte besno bacio reket, a potom je Đoković vezao dva poena i prvu bejk priliku pretvorio u oduzimanje Tanasisovog servisa.

Profimedia
 

DRUGI SET

6:4 - Nole je osvojio i drugi set! U odlućujućem gemu Đoković je rivalu prepustio samo jedan poen i potom servis vinerom iskoristio petu set loptu.

5:4 - U najdužem gemu u dosadašnjem toku meča, koji je trajao osam minuta, Nole je ispustio četiri set lopte. Napravio je Kokinakis dve duple servis greške i tako omogućio Novaku prvu brejk i set priliku, ali tada, kao i u naredna tri Đokovićeva pokušaja da završi set, odservirao je bombe i tako značajno sebi olakšao odbranu servis gema.

5:3 - Nole je na gem od dupliranja prednosti, pošto je brejk prednosti sačuvao bez izgubljenog poena.

Profimedia
 

4:3 - Deluje da je Australijanac malo podigao nivo igre u poslednjih nekoliko gemova. Sedmi u drugom setu je osvojio uz jedan izgubljen poen.

4:2 - Ponovo je Kokinakis na Novakov servis stigao do 30:30, i još jednom je Nole rešio gem sa dva uzastopno osvojena poena.

3:2 - Servis vinerom, uz dva izgubljena poena, Kokinakis prekida mini seriju Novaka od tri uzastopno osvojena gema.

Profimedia
 

3:1 - Pokušao je Kokinakis da napadne Noletov servis, došao do 30:30, ali je u naredna dva poena Srbin izgledao veoma samouvereno pa je bez mnogo drame potvrdio brejk prednosti.

2:1 - BREJK! Nole prvi dolazi do brejka i u drugom setu. Kokinakis je najpre pri rezultatu 30:40 uspeo da odbije napad Đokovića, potom došao i do gem lopte na kojoj je napravio duplu servis grešku. Zbog toga je ekspresno kažnjem, pošto Novak drugu priliku da oduzme servis rivalu nije ispustio.

1:1 - Silovito odgovara i Novak. Srpski as je, takođe, sa nulom osvojio svoj prvi servis gem u nastavku meča.

Tanjug/AP Photo/Alastair Grant
 

0:1 - Prvi put na meču Kokinakis vodi, pošto je uvodni gem drugog seta rešio bez izgubljenog poena.

PRVI SET

6:1 - Bez izgubljenog poena Novak osvaja odlučujući gem prvog seta!

5:1 - BREJK! Još jednom Nole oduzima servis rivalu. Imao je Đoković u najdužem gemu u dosadašnjem toku meča dve vezane brejk lopte, ubrzo i treću, ali je Kokinakis sjajnim servisima uspeo u tim momentima da se izvuče iz neugodne situacije. Došao je australijski teniser potom i do gem lopte, ali nije uspeo da je iskoristi zbog čega je odmah kažnjem gubitkom drugog servisa na meču.

Tanjug/AP Photo/Alastair Grant
 

4:1 Gem identičan kao prethodni, samo sa zamenjenim ulogama. Sada je Novak poveo 40:0, Kokinakis je stigao do 40:30, ali je potom Nole uspeo da osvoji poen i zadrži brejk prenosti.

3:1 - Osvaja Kokinakis prvi gem na meču. Poveo je Australijanac 40:0, naredna dva poena je osvojio Đoković, ali je potom Tanasis odservirao as i tako sprečio dramatičan finiš gema.

3:0 - Sigurno, bez izgubljenog poena, Novak je potvrdio brejk.

Tanjug/AP Photo/Alastair Grant
 

2:0 - BREJK! Ovo je već mnogo bolje. Sjajno je Nole reternirao Australijancu i tako ga primorao na greške. Đoković pravi prvi brejk na meču uz jedan izgubljen poen.

1:0 - Osvojio je Nole uvodni servis gem na meču. Imao je malo problema, duplom servis, pa neiznuđenom greškom omogućio je rivalu priliku da mu ugrozi servis (30:30), ali je potom pogodio dva prva servis i osigurao početno vođstvo.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike