Srbin napada trofej u Britaniji! Krajinović iz minusa do polufinala Kvinsa!

17.06.2022

18:42

0

Autor: 24sedam

Srpski teniser savladao Britanca Rajana Penistona

Srbin napada trofej u Britaniji! Krajinović iz minusa do polufinala Kvinsa!
Filip Krajinović - Copyright Profimedia

Srpski teniser Filip Krajinović stigao je nadomak borbe za trofej u Kvinsu! Fića je u petak izborio plasman u polufinale britanskog turnira savladavši domaćeg tenisera Rajana Penistona 2:1 (4:6, 6:4, 6:3).

Još jednom je Krajinović u Kvinsu slavio posle preokreta, spasivši večeras čak 12 brejk lopti. Više od polovine tih prilika za oduzimanje servisa srpskog teniseru Peniston je imao u uvodnom setu, koji je uspeo da reši u svoju koristi iskoristivši u devetom gemu osmu brejk loptu.

Ipak, Srbin je imao spreman odgovor. Pošto je do šestog gema spasao još tri brejk prilike, 48. teniser sveta je svoju drugu priliku da oduzme servis rivalu prtvorio u poen koji mu je doneo odlučujuću prednost u drugom setu.

Kada je sredinom odlučujućeg dela igre Fića oduzeo još jedan servis rivalu i poveo 3:2 delovalo je da ide ka sigurnom trijumfu, međutim već u narednom gemu Britanac je uspeo da vrati brejk, ujedno i veliku neizvesnost u duel.

Ipak, u sedmom gemu trećeg seta Krajinović mu je oduzeo servis bez izgubljenog poena i potom još jednim brejkom overio mesto u polufinalu u kojem ga čeka hrvatski as Marin Čilić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike