Nole furiozno krenuo u odbranu Rolan Garosa! Pariz je već na startu čuo Novakov pobednički urlik!

23.05.2022

21:00

0

Prvi reket sveta ubedljivo otvorio drugi grend slem u sezoni

Nole furiozno krenuo u odbranu Rolan Garosa! Pariz je već na startu čuo Novakov pobednički urlik!
Tan2022-5-23_211612146_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Michel Euler

Najbolji teniser sveta Novak Đoković furiozno krenuo u odbranu Rolan Garosa! Prva prepreka ka tom cilju bio mu je Japanac Jošihito Nišioka, koji ni u trećem duelu protiv srpskog asa nije uspeo da osvoji set - 3:0 (6:3, 6:1, 6:0).

Prvi reket planete je odigrao gotovo savršen meč, ali konačan rezultat i te kako može da vas zavara da je imao lak posao. Jer, mladi Japanac je u skoro svakom Novakovom servis gemu ili imao brejk loptu ili je pretio da dođe do nje. Ipak, ono što nije nikako uspevao to je da osigura sopstveni servis, što ga je na kraju i koštalo ubedljivog poraza posle nešto manje od dva sata borbe.

Početak meča nagovestio je da će Nole imati manjih problema prilikom svojih servisa, jer se već u uvodnom gemu susreo sa tri brejk lopte u maratonskom gemu koji je osvojio posle devet minuta igre. Uspeo je posle toga Nišioka koliko toliko da isparira Noletu do šestog gema, kada je prvi put na meču izgubio svoj servis, ispostavilo se i ključni za ishod prvog seta.

Sve posle toga prošlo je u Noletovoj rezultatskoj dominaciji. Do kraja meča Japanac je samo još jedan gem (za 5:3 u prvom setu) osvojio na sopstveni servis, a jedini preostali do kraja meča rešio je u svoju korist brejkom u samom finišu drugog seta, kada je smanjio na 5:1.

Nole će u drugom kolu Otvorenog prvenstva Francuske moći da se sastane sa novim pulenom doskorašnjeg i dugogodišnjeg trenera Marijana Vajde Aleksa Molčana, ukoliko on na svom premijernom meču u Parizu savlada Federika Koriju.

BLOG UŽIVO

TREĆI SET

6:0 - KRAJ! Novak je odlučujući gem na meču osvojio uz jedan izgubljen poen, iskoristivši drugu meč loptu!

 

 

5:0 - Nole je na gem od pobede. Sedmi brejk na meču Novak je potvrdio bez izgubljenog poena.

4:0 - BREJK! Novak je još jednom oduzeo servis Japancu. Možda rezultat i odvijanje stvari na meču deluju da Đoković ima lak posao, ali Japanac je izuzetno uporan i Nole mora da igra svoj najbolji tenis da bi osvojio poen. U četvrtom gemu trećeg seta iskoristio je tek petu priliku da napravi brejk.

3:0 - Novak je potvrdio brejk, ali standarno uz puno borbe i truda na sopstveni servis. Poveo je Japanac 0:30, stigao potom i do brejk lopte, da bi iz drugog pokušaja, ipak, uspeo da odbrani servis.

Profimedia/Tomasz Jastrzebowski / Foto Olimpik / Sipa USA
 

2:0 - BREJK! Nišioka se bori, daje mladi Japanac sve od sebe, ali Novak je očigledno izuzetno motivisan da već na startu pošalje svim rivalima poruku da u Parizu ima samo jedan cilj - a to je Kup musketara. Odužeo je Đoković 99. teniseru sveta peti uzastopni servis gem, ovoga puta iskoristivši poslednju, od dve vezane, brejk loptu. 

1:0 - Nole je prvi, od potrebnih šest, korak ka trijumfu na startu Rolan Garosa napravio uz dva izgubljena poena.

DRUGI SET

6:1 - BREJK! Kako je počeo, Nole je tako i završio drugi set. Oduzeo je sve servise Japancu u drugom delu meča, odlučujući je rešio posle izjednačenja, na drugu brejk loptu.

Tanjug/AP Photo/Mićel Euler
 

5:1 - BREJK! Prvi put na meču Nišioka oduzima servis Novaku, iskoristivši petu brejk loptu u dosadašnjem toku duela, a jedinu u šestom gemu.

5:0 - BREJK! Nole dominira u drugom setu. I treći put oduzima servis Japancu, ovoga puta uz jedan izgubljen poen i u narednom gemu servira za velikih 2:0.

4:0 - Novak overava i drugi brejk i osvaja prvi put večeras gem bez izgubljenog poena.

Tanjug/AP Photo/Mićel Euler
 

3:0 - BREJK! Nole ima ogromnu prednost u drugom setu. Deluje da Japanac veći otpor pruža na Đokovićev servis, koji je Japancu oduzeo i drugi servis u nastavku meča, iskoristivši četvrtu brejk loptu u trećem gemu.

2:0 - Uz pobednički urlik Novak potrvđuje brejk! Još jednom je Japanac namučio Noleta koji se s brejk loptom sučio as servisom, a potom uz puno truda uspeo da duplira prednost na startu drugog seta.

 

 

 

 

1:0 - BREJK! Pojavio se pravi, prepoznatljivi Novak na početku drugog seta. Japanac kao da je igrao protiv zida, Nole je svaku lopticu u odlučujućem uspeo da vrati, pre nego što je na maestralan način jedinu brejk priliku u gemu pretvorio u oduzimanje drugog servisa na meču Nišioki.

 

 

PRVI SET

6:4 - Novak je osvojio prvi set na ovogodišnjem Rolan Garosu. Srpski as je iskoristio prvu, od dve vezane prilike u devetom gemu da završi uvodni deo meča.

 

 

5:3 - Nole je propustio prvu set loptu na servis rivala. Japanac je potom asom i poenom na mreži uspeo da produži uvodni deo meča barem za još jedan gem u kojem je Đoković servirati za 1:0.

Tanjug/AP Photo/Michel Euler
 

5:2 - Potvrdio je Nole brejk, ali je morao dobro da se pomuči. Ponovo je Japanac uspeo da odigra dugačak gem na Đokovićev servis. Iako nije imao nijednu brejk priliku, Nišioka je tri puta dolazio do izjednačenja, pre nego što je Novak stigao na gem od osvajanja prvog seta. 

4:2 - BREJK! Posustao je Japanac pri prvom pritisku. Na prvu brejk loptu Novaka na meču, Nišioka je napravio duplu servis grešku!

3:2 - Najlakši servis gem za Novaka u dosadašnjem toku meča. Osvojio je Japanc prvi poen, ali to je sve što je uspeo da uradi.

Tanjug/AP Photo/Michel Euler
 

2:2 - Ugrozio je na trenutak Novak servis Japancu, poveo je 0:30, ali je potom 99. teniser sveta pogodio nekoliko veoma teških udaraca i sa četiri vezana poena osvojio četvrti gem na meču.

2:1 - Ponovo je Nišioka pripretio Đokoviću, došao je do 30:30, ali je Nole osvojio dva naredna poena i zadržao početnu prednost.

Tanjug/AP Photo/Michel Euler
 

1:1 - Uz jedan izgubljen poen Japanac osvaja svoj uvodni servis gem na meču. 

1:0 - Maratonski uvodni gem koji posle devet minuta osvaja Novak sa dva vezana as servisa. Imao j Japanac tri brejk prilike već na startu meča, ali je Nole uspeo da sačuva prvi servis gem na meču.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike