Novak o detaljima nakon deportacije iz Australije i dalje ne može da govori! Ali je otkrio i zbog čega je sada ponosan

21.05.2022 | 10:53

Vreme nije pomoglo da se neke situacije zaborave

Copyright Profimedia

Odluka da se ne vakciniše protiv koronavirusa, koja je potom izazvala deportaciju sa Australijan opena, koštala je najboljeg tenisera sveta, Novaka Đokovića, mnogo nerava, ali i "nula" na bankovnom računu.

Još u januaru, kada se nije znao ishod sage u Australiji, pojedini sponzori su prekinuli saradnju sa Đokovićem. Srećom, ostali su oni glavni.

Na konferenciji za medije uoči starta Rolan Garosa, Đoković je govorio situaciji sa sponzorima nakon situacije u Melburnu.

Poznato je da su saradnju tada raskinuli francuski proizvođač automobila, "Pežo" i softverska kompanija "UKG".

- O nekim stvarima i ne mogu da govorim pre nego što se izdaju zvanična saopštenja za javnost. Glavni sponzori su ostali uz mene i na tome sam im zahvalan, ali neke sponzorske ugovore više nemam. To je sve što mogu da kažem, ne mogu da ocenjujem i procenjujem da li je neko trebalo da me napusti ili ostane uz mene. Mnogo je faktora koji utiču na to - rekao je Novak i istakao da je srećan i ponosan zbog onih koji su i dalje tu:

- Ponavljam, drago mi je da su uz mene ostali glavni sponzori – "Lakost", "Hed" i "Asiks". Pogotovo "Lakost". S njima smo često bili u kontaktu, najviše Edoardo (jedan od Đokovićevih agenata), i ja sam lično razgovarao sa prvim čovekom Lakosta. Oni su razumeli čitavu situaciju i sve što se dešavalo. Kao njihov globalni ambasador, bio sam im bitan. Nisu bili u lakoj poziciji. Rekli su nam da je bilo dosta i pritisaka, i od medija i od klijenata nekih koji možda nisu bili saglasni sa time da ja ostanem. Uvek ima izazova, ali mislim da su napravili dobru odluku i zahvalan sam im na tome – trudiću se da, kao i do sada, zastupam brend Lakost kao što dolikuje, na najbolji mogući način. Ipak je to jedan od najstarijih teniskih brendova, sto i više godina, ponosan sam što nosim krokodila.

Noleta su potom novinari upitali da li postoji odgovor na neko pitanje koje mu nije postavljeno, pa se srpski teniser "raspričao".

- Nemam neko pitanje takvo pitanje, da budem iskren. Ponekad sam u raspoloženju da samo prođem brzo konferenciju za medije sa nekim brzim, standardnim pitanjima, ali ako ima neka vruća i interesantna tema, volim da porazgovaram o tome iako me u timu uvek opominju da bi manje trebalo da govorim o osetljivijim temama. To je nešto na šta su ljudi verovatno navikli, ja nemam dlake na jeziku, pogotovo kada je pravda u sportu u pitanju. Neke stvari se ponavljaju, uvek ima tema, a ja volim da stanem na stranu igrača – što je i logično, jer sam i ja igrač. Ponekad možda dublje zađem u te teme nego što bi trebalo.

Na otvaranju Rolan Garosa, koji počinje 22. maja, Novak će igrati protiv Jošihita Nišioke.

- Drago mi je da vas vidim uživo. Stvarno je i fantastična atmosfera na treninzima. Danas smo igrali pred skoro pola Šatrijea. Nismo na to navikli, ali lep je osećaj. U ovom stadijumu karijere, publika je jedan od najvećih razloga zašto nastavljam da se takmičim. Ta energija i podrška, osećaj da je posvećena pažnja tvojoj igri i ovom sportu, to je veoma značajno - zaključio je Đoković.

Bonus video

var player = new Clappr.Player({source: "https://media-24sedam.ott.solutions/media-24sedam/video_content/64c3d6126c143cbbdfa2636a/2022/05/01/64c4e9adb45738d81958c539/uhd/64c4e9adb45738d81958c539.mp4/playlist.m3u8",parentId:"#VMS_64c4e9adb45738d81958c539",poster:"https://cdn.brid.tv/live/partners/20325/snapshot/1014886_th_1652876624.jpg",playback: {preload: 'metadata',controls: false,playInline: true,recycleVideo: Clappr.Browser.isMobile,crossOrigin: 'anonymous',externalTracks: []}});

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: 24sedam