Srpkinje napravile preokret! Dubl doneo pobedu!

11.04.2022

17:17

0

Autor: 24sedam

Sutra protiv Dankinja

Srpkinje napravile preokret! Dubl doneo pobedu!
viber_image_2022-04-11_19-05-29-986 - Copyright TSS

Ženska teniska seniorska selekcija Srbije takmičenje na Bili Džin King kupu u Antaliji, u okviru I grupe Evro-afričke zone za plasman u plej of za popunu Svetske grupe, startovala je pobedom nad reprezentacijom Estonije rezultatom 2:1.

U prvom meču prvog dana takmičenja Srbiju je predstavljala Dejana Radanović koja je izgubila od Estonke Mailen Nudi (3:6 i 2:6). Usledio je susret prvih tabli oba tima u kome je boje Srbije odbranila trofejna Aleksandra Krunić koja iza sebe ima 13 godina staža u repezentaciji, 28 odigranih mečeva, naslov vicešampiona sveta u ovom takmičenju.

U susretu sa prvim reketom estonskog tima Elenom Maliginom najbolja teniserka Srbije savladala je protivnicu rezultatom 2:1 (6:1, 3:6, 6:4) i time donela izjednačenje u ovom susretu. Njhov meč je kod rezultata 5:3 i 15:30 u trećem setu prekinut zbog kiše, na novi izlazak na tere čekalo se više od četiri sata.

Pobednika susreta Srbija - Estonija u turskom letovalištu odlučio je dubl meč u kome je srpski tim Krunić, Radanović savladao protivnički par Maligina, Nudi rezultatom 2:0 (6:3, 6:2).

U utorak, sa početkom od 10 časova naš tim odmeriće snage sa ekipom Danske, sledi dan pauze, a zatim u četvrtak sledi sudar sa Mađarskom. Poslednji susret u okviru grupe A Srbija igra u petak protiv domaćina Turske.

- Na žalost izgubila sam svoj singl meč, nisam se najbolje osećala fizički na terenu, poslednjih par dana za mene je bilo malo teže obzirom da sam bila prehlađena i u karantinu. Uspela sam juče da malo odtreniram, ali zbog tih nekih okolnosti nisam uspela najbolje da se oporavim i da se snađem na terenu fizički i teniski. Bili su i teški uslovi za igru, duvao je jak vetar, tako da performans moj danas nije bio na nivou na kome je trebao da bude i nisam uspela svoju igru da dovedem na nivo kako bi uspela da pobedim, nadamo se da će narednih dana biti bolje - rekla je reprezentativka Srbije Dejana Radanović.

TSS
 

U grupi B takmiče se: Hrvatska, Slovenija, Švedska, Austrija, Bugarska i Gruzija.

Ovo takmičenje odvija se po round robin sistemu, dva singla i dubl, a pored Srbije za plasman u plej of meč koji pobednika vodi u kvalifikacije za Svetsku grupu bori se još deset selekcija. Srbija se nalazi u grupi A sa ekipama Danske, Estonije, Turske i Mađarske.

Selektor Bili Džin Kin kup selekcije Srbije Dušan Vemić na raspolaganju za mečeve u Turskoj ima sledeći tim: Aleksandra Krunić (116. WTA singl rang), Dejana Radanović (432. WTA singl rang), Elena Milovanović (802. WTA singl rang) i Lola Radivojević (1343. WTA singl rang i na juniorskoj ITF listi 60. mesto).

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike