Još jedan šok za Medvedeva! Potvrđeno je – da bi igrao na Vimbldonu moraće da okrene leđa Putinu!

31.03.2022

21:49

0

Autor: 24sedam

Ministar sporta Velike Britanije bio je više nego jasan

Još jedan šok za Medvedeva! Potvrđeno je – da bi igrao na Vimbldonu moraće da okrene leđa Putinu!
Tan2021-10-14_0458288_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Ono o čemu se pre dve nedelje spekulisalo, u četvrtak je dobilo zvaničnu potvrdu – Danil Medvedev je uslovljen da okrene leđa predsedniku Rusije Vladimiru Putinu kako bi učestvovao na ovogodišnjem Vimbldonu.

Podsetimo, novinar Kris Smit je pre 15-ak dana došao do infomracija koje su nagoveštavavale ovakav epilog, a to je danas zvanično potvrdio i ministar sporta Velike Britanije Najdžel Hadlston.

Ukratko, ukoliko želi da igra na terenima Ol Ingland kluba ove godine, Medvedev će morati da priloži uverenje da ne podržava politiku predsednika Rusije Vladimira Putina.

- Želimo da dobijemo uverenje o tome u pisanoj izjavi da ne primaju novac od Putina, Rusije ili Belorusije. Da neće davati izjave podrške Putinu, Rusiji ili Belorusiji. Ako kažu da su neutralni sportisti, želimo garanciju da su istinski neutralni i da nemaju nikakve veze sa Putinom – kazao je Hadlston i dodao:

- Ako neki pojedinačni sportovi ili organizacije odluče da uvedu potpunu zabranu ruskih i beloruski sportista, onda ćemo to i podržati. Ali ako su odlučili da idu neutralnim putem, onda tražimo da dobijmo to uveravanje – kazao je britanski ministar sporta.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike