Novak dobrodošao na još jedan turnir! Nije ga igrao od 2017. godine i pamti ga po Niku Kirjosu

26.01.2022

08:59

0

Autor: 24sedam

Najbolji teniser sveta dobio još jedan poziv da igra

Novak dobrodošao na još jedan turnir! Nije ga igrao od 2017. godine i pamti ga po Niku Kirjosu
novak đoković (4) - Copyright AP Photo/Mark Baker

Direktor tunira u Akapulku (ATP 500) Raulu Surutusa izjavio je da su vrata ovog takmičenja otvorena za najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića. Surutusa priznaje da nisu pregovarali sa Srbinom oko dolaska, ali da je on dobrodošao baš kao što je bio i 2017. godine kada se poslednji put pojavio pred meksičkim teniskim zaljubljenicima.

- Novak ima svoj plan. Ako želi da dođe, ovde su svi raspoloženi za to. Više volim da to bude njegova odluka, iako mislim da će to komplikovati situaciju jer nedelju dana kasnije igra se Dejvis kup - rekao je direktor Akapulka.

U svom jedinom učešću na Meksikan openu, 2017. godine, Đoković je u četvrtfinalu eliminisan od Australijanca Nika Kirjosa, u jednoj od njihova dva duela. Surutusa je potvrdio da će Rus Danil Medvedev, drugi na svetskoj rang listi, biti prvi nosilac Otvorenog prvenstva Meksika u tenisu, od 21. do 26. februara, na kojem će Španac Rafael Nadal želeti da osvoji svoju četvrtu titulu.

- Šta god da se priča o Rafi, nepotrebno je.Juče je pobedio Denisa Šapovalova i već je u polufinalu Australijan opena, na impresivan način se vraća i želeće ovde svoju četvrtu titulu.

U Akapulku igraće pet od osam najboljih igrača sveta - Medvedev,  Zverev, Cicipas, Nadal i Beretini. Prošle godine turnir je osvojio Zverev, pobedivši Cicipasa sa 6:4, 7:6.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike