Nadal priznao o čemu ne sme da priča sa Novakom

16.11.2020

07:09 >> 07:24

0

Autor: D. B.

O jednoj temi dva najbolja tenisera sveta ne govore

Nadal priznao o čemu ne sme da priča sa Novakom
Copyright Profimedia/Tanjug/AP

Kada se na istom mestu nađu Novak Đoković i Rafael Nadal razgvora nema kada je jedna tema u pitanju. Od kada je Novak na čelu novog udruženja igrča, a Španac među najjačim “advokatima” starog, ovo je postala tabu tema.

Tako su novinari u nedelju uveče pitali Nadala da li je nedavno, tokom treninga sa Đokovićem, popričao o tome kako vide budućnost igrača obzirom da su sada u različitim udruženjima. Odgovor koji je stigao je bio prilično hladan i zvuči čak i dosta arogantno.

Nisam pričao sa Đokovićem o novoj asocijaciji igrača. Pre neki dan samo trenirali zajedno, ali nismo pričali o tome. Veruju da mogu da pomognu više od mene ili Federera. Neka. Ako poredimo sadašnji sistem na ATP turu, on je bolji nego što je bio pre sedam ili osam godina. Ne vidim šta treba da bude drugačije da bi se više pomoglo igračima – rekao je Nadal posle pobede nad Rubljevim u prvom kolu ATP finala.

Ovo je još jedna potvrda da je do raskola među igračima došlo i zbog toga što se ATP udruženje igrača, u kome je i Nadal, zalaže za smanjenje nagradi za slabije rangirane igrače, dok je novo udruženje u kome glavnu reč vode Đoković i Pospišil za povećanje i ravnomerniju raspodelu novčanih sredstava.

Pročitajte još: Ovog puta i zapadni mediji su na strani Đokovića

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike