Startovala ABA liga 2: Pobede Lovćena i Podgorice u poslednjim sekundama

18.01.2021

19:30 >> 19:31

0

Autor: Milan Nastić

Tim sa Cetinja slavio protiv Mladosti, a ekipa iz Glavnog grada Crne Gore bila bolja od Širokog

Startovala ABA liga 2: Pobede Lovćena i Podgorice u poslednjim sekundama
Copyright Promo/ABA liga/Dragan Stjepanović

Startovao je drugi turnir ABA liga 2 u Banjaluci, koji se igra u balonu. Trijumfe su ostvarili Lovćen, Podgorica I Sparsi iz Sarajeva koji su bez utakmice savladali Rabotnički službenim rezultatom 20:0,pošto se ekipa iz Skoplja nije pojavila zbog problema sa koronom.

Cetinjani su posle odličnog meča bili bolji od Mladosti iz Zemuna sa 80:78. Lovćenu je pripalo prvo poluvreme, a srpski predstavnik se vraća u rezultatski egal u nastavku utakmice.

Ušlo se u neizvesnu završnicu čak su 14 sekundi pre kraja meča stigli na dva poena minusa 79:77, ali do kraja nisu uspeli da naprave totalni preokret.

Košarkaš tima sa Lovćena je pogodio samo jedno slobodno bacanje, kako ne bi Mladosti dozvolio da pogode trojku,napravili su brz prekršaj, prvo je iskoristio Mičel, drugo namerno promašio, ali do lopte nije uspela da dođe ekipa koju sa klupe predvodi Dragan Jakovljević I meč je završen 80:78.

Pročitajte još

Najefikasniji u sastavu Lovćena bili su Miloš Popović sa 20, Milutin Đukanović sa 14 i Aleksa Popović sa 13 poena.

Kod Mladosti, koja je promašila 14 slobodnih bacanja, raspoloženi za igru u napadu, bili su Trej Dreksel sa 25, Kvamejn Mičel sa 13 i Martins Igbanu sa 10 poena.

Ništa manje nije bilo interesantno ni u drugom duelu gde je Podgorica posle neizvesne završnice slavila protiv Široki sa 84:83.

Čovek odluke je bio Novak Musić koji je tri sekunde pre kraja pogodio koš i tako doneo pobedu ekipi iz glavnog grada Crne Gore.

Pre toga Široki je 28.sekundi pre poslednjeg sudijskog zviždula poveo preko Ognjena Čarapića sa 83:82,ubacio je dva slobodna bacanja,ali kao što smo malo pre istakli, poslednji napad je pripao Podgorici i stigli do važnog trijumfa.

Najbolji u sastavu Podgorice, bili su Novak Musić sa 16, Marko Kovačević i Mikaele Tmušić sa po 15 poena, odnosno Džastin Robinson sa devet poena i devet skokova. Kod Širokog, raspoloženi za igru u napadu, bili su Mateo Čolak sa 22, Lovro Buljević i Rašon Dejvis sa po 20 poena.

Rezultati ABA

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike