Stanojević pred 100. utakmicu na klupi Partizana: Osećaj pripadnosti važniji od brojki

20.02.2021

14:25 >> 15:53

0

Trener crno-belih će u nedelju obeležiti jubilej

Stanojević pred 100. utakmicu na klupi Partizana: Osećaj pripadnosti važniji od brojki
Copyright MN Press

Na stadionu Partizana u nedelju će Aleksandar Stanojević obeležiti jedan jubilej. U pitanju je 100. meč na klupi kluba iz Humske. On je kao prvi trener u dva navrata vodio crno-bele, prvi put od 2010. do 2012. Drugi mandat je počeo u septembru 2020. godine… Da bi ovu jubilarnu utakmicu pamtio po lepom, potrebno je da njegovi izabranici pruže dobru partiju i uzmu sva tri boda. Protivnik je ekipa Radnika iz Surdulice od 13.00 (Arena sport).

Pročitajte još

Sećam se prve utakmice protiv Rada, prvog treninga na Teleoptiku, prvog derbija koji je doneo titulu i mog prvog izlaska u Evropu i ulaska u Ligu šampiona – rekao je Stanojević. – Čast je da sam trener ovde, u ovakvoj gromadi od kluba. Ponosan sam na to. Mi u Partizanu gajimo posebnu emociju, osećaj pripadnosti ovom klubu je važniji od bilo je brojke. Ljubiša Tumbaković je za naše novije generacije trener svih trenera. Ako pričamo o istoriji trenera u Partizanu, imate Tumbakovića, pa sve nas ostale. Ali lep je osećaj što si deo ovako velikog kluba.

Crno-beli zauzimaju drugu poziciju na tabeli, a njihov sutrašnji protivnik je osmi.

– Pred svaki meč smo oprezni. Radnik je u naletu, fokusirani smo maksimalno, jer gajimo veliki respekt prema svakom protivniku. Voleo bih da pobedimo 1:0. Radnik od septrembra nije izgubio meč na strani, ne moram da objašnjavam šta to znači. To mi ne daje za pravo da kažem da će biti goleada. Zato bih minimalcem bio prezadovoljam. Slavoljub Đorđević pravi odlične rezultate, pokazao se u juniorskoj konkurenciji, sad je oformio takmičarsku ekipu.

Stanojević je pričao i o pojedincima u svom timu…

– Ne kajem se što nismo doveli stranca u napadu, umesto Bajbeka. Od trenutka kad smo shvatili da Nikola Štulić odgovara našim zahtevim, sve se promenilo. Na kraju krajeva, Štulić je odradio kvalitetno završnicu jeseni i dobro radio na pripremama u Turskoj. Možda je bilo lakše da sam doveo stranca, ali bih time zatvorio postor za razvoj mladog igrača, za kog mislim da je sjajan i koji nam je već nešto doneo.

Pričao je i detaljnije o Filipu Holenderu.

– Igra odlično. Davao je golove, upisivao asistencije, važno mi je da igra fantastično za tim, sjajno otvara prostore sebi i drugima, a kad je tako ne može ništa da mi zasmeta, sve dok dobro radi za ekipu.

Upitan je i da li će Vladimir Stojković biti standardan do kraja sezone među stativama.

– Za mene je on uvek najbolje rešenje, zato što dobro brani i zato što je lider. Plus, podigao je nivo forme, podsetio na Stojketa iz starih dana. Hoće li braniti u kontinuitetu ne zavisi od njega, već od bonus igrača. Ako mladi, poput Jovića, Štulić i Filipa Stevanovića budu dobri onda će Stojković braniti. U suprotnom će Popović biti drugi bonus, uz Svetozara Markovića.

Na prve tri utakmice u drugom delu sezone na terenu nije bilo Filipa Stevanovića.

– Bio je u protokolu u Ivanjici, međutim, fizički nije spreman. Nije prošao pripreme sa ekpom. Moraće da pojaćča treninge. Čekamo ga…

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike