Stanković: Fudbal je čudna igra, igrači su odabrali teži put

16.11.2020

18:31 >> 18:40

0

Autor: Adam Štulić

Ekipa raste i kroz ovakve utakmice - kaže strateg Crvene zvezde

Stanković: Fudbal je čudna igra, igrači su odabrali teži put
Copyright Tanjug/Uwe Anspać/dpa via AP

Strepeli su svi kojima je crveno-bela boja pri srcu do same završnice poslednjeg meča šesnaestine finala Kupa Srbije. Fudbaleri Crvene zvezde savladali su na svom stadionu, posle preokreta Zlatibor (4:2), koji je do 71. minuta imao velikih 2:0.

Ipak, u narednih 15. minuta izabranici Dejana Stankvića postigli su četiri gola i došli do trijumfa, koji su prema prilikama koje su stvorili tokom utakmice, mogli znatno ranije da osiguraju.

Zvezda posle drame u osmini finala: Zlatibor ispustio 2:0 na “Marakani”! (video)

– Fudbal je čudna igra, napraviš sedam-osam šansi u prvom poluvremenu i onda iz jednog šuta primiš gol. Počneš dobro drugo poluvreme, drugi šut – drugi gol. Vratio nas je karakter igrača, mora da izađe iz njih. Večeras su odabrali teži put… Videli ste, u 12, 13 minuta četiri gola smo postigli, moglo je da bude puno bolje. Fudbal ne igraš sam, imaš i protivnika, moraš i njega da ispoštuješ – rekao je za TV Arena sport strateg crveno-belih Dejan Stanković, koji je priznao da tokom poluvremena nije imao šta da zameri igračima.

Da li je bio penal za Zvezdu?

– Nisam imao šta da im kažem, bilo je dobro. Stvorili smo puno mrtvih šansi, a mislim da su i izmene bile prave. Momci koji su ušli sa klupe su dali svoj doprinos da se rezultat u kratkom vremenu okrene. Čestitam ekipi, početak je poslednjeg ciklusa pre zimsku pauzu, mogli smo i bez ta dva gola, ali ekipa raste i kroz ovakve utakmice – kazao je Dejan Stanković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike