Srpski okršaj pripao Novaku: Đoković slomio otpor Krajinovića

27.10.2020

14:38 >> 17:19

0

Autor: D. B.

Duel velikih prijatelja u prvom kolu turnira u Beču pripao prvom reketu sveta

Srpski okršaj pripao Novaku: Đoković slomio otpor Krajinovića
Copyright MN Press

Posle 13 godina Novak Đoković se ponovo nadmeće na turniru u Beču. Na nikada jačem turniru iz kategorije ATP 500 prva prepreka za najboljeg tenisera sveta je, posle odluke žreba, bio Filip Krajinović.

Posle velike borbe, slične kao na turniru u Rimu, pobedu je odneo prvi reket sveta – 7:6 (8:6, 6:3).

Novakov poklon za decu u Beču

Neverovatno dug prvi set, u kojem je Krajinović propustio set loptu, Đoković je uspeo da se izvuče, da osvoji prvi set. Potom je u drugom uspeo da napravi jedan brejk, da se odbrani od napada sunarodnika i da dođe do trijumfa.

Tok meča ste mogli uživo da pratite na 24sedam.

17:51′ – Brejk za kraj

Nekoliko fantastičnih poena sa obe strane. Filip pogađa liniju (40:30), Novak uzvraća (40:40). Krajinović je stigao do gem lopte, Novak dobio dva naredna poena i stigao do meč lopte. Filip je imao odgovor na prvu, da bi Novak potom stigao do druge šanse da završi posao. Drugu nije propustio! 6:3!

17:45′ – Novak na korak do pobede

Đoković je pronašao način da osvoji osmi gem i došao je na korak do trijumfa (5:3).

17:40′ – Krajinović ne odustaje

Brzo je Filip “arhivirao” propuštene šanse i došao do tri gem lopte (40:0). Novak je izjednačio (40:40), da bi Filip onda odigrao nešto između slajsa i drop-šota, takav potez da mu je čak i Novak česittao. Đoković je uzvratio i došao do nove brejk prilike, ali je lopticu u pokušaju drop-šota poslao u mrežicu. Krajinović je osvojio naredna dva poena i uspeo da osvoji gem na kraju (4:3).

17:29′ – Novak spašava brejk loptu i zadržava prednost

Nije na Đokovića uticalo to što nije napravio brejk. Započeo je gem sa dva lako dobijena poena. Filip je uzvratio istom merom (30:30). Potom je Krajinović krenuo u napad što mu je donelo brejk loptu. Novak je uspeo da se izvuče, a zatim i da zadrži prednost (4:2).

17:25′ – Krajinović se izvukao

Novak je ušao u seriju. Ritern ga služi savršeno i zahvaljujući tome dolazi do nove brejk lopte (15:40). Filip je osvojio naredna tri poena i došao do gem lopte. Međutim, Novak nije imao nameru da odustane. Ponovo je izjednačio (40:40).  I na to je Krajinović imao odgovor i uspeo je da se izvuče (3:2).

17:19′ – Novak potvrdio brejk

Novak nastavlja sa dobrom igrom. Potvrđuje brejk (3:1).

17:15′ – Brejk Đokovića

Greši Krajinović, posebno iz forhenda, što Novak koristi za 0:30. Filip je osvojio naredna dva poena, ali je Đoković stigao do prve brejk lopte u setu. Fantastičan ritern, Filip šalje lopticu u mrežu.

17:12′ – Đoković osvaja gem

Lagano Novak dobija priv gem na svoj servis. Nije Filip uspeo ni da pripreti.

17:10′ – Krajinović siguran na startu drugog seta

Filip je odličnim servisima došao do prvog gema u drugom setu

17:04 Novak dobija prvi set

Ređali su se mini-brejkovi, greške u servisu, ali i sjajni poeni. Krajinović je na 3:3 pogodio liniju, a onda je stigao i na 5:3 posle Novakov slajsa koji nije imao dubinu. I ponovo se Novak vratio u set. Filip je ipak imao set loptu, ali je Đoković izjednačio na 6:6. Velika greška Filipa i promašaj iz smeča donela je Đokoviću set loptu, a onda još jedna greška i prvi set.

16:55 Taj-brejk u prvom setu

Krajinović je imao 40:0, ali je Novak uspeo da odigra tri sjajna poena. A onda dva odlična poteza. Idemo u taj-brejk.

16:48 Novak ponovo vodi

Đoković deluje sve bolje na terenu. Počeo je i servis da ga sluša – 6:5.

16:45 Brejk – 5:5

Novak je jako dobro “čitao” Krajinovića. Stigao je do 0:30, a Krajinović mu je i pomogao očajnim volejem koji je posao daleko u aut.

16:42 Fantastične razmene

Fantastičan tenis u devetom gemu. Novak je iz odbrane uspeo da lobuje Filipa i stigne do 30:15.  Krajinović odlično riternira. Definitvno, na ovom meču nema lakih poena. Ipak, viđena je i durguga dupla servis greška Đokovića koja ga nije koštala i prvog seta.

16:36 Od 15:40 do 5:3

Krajinović je upao u kontraritam na startu gema. Novak je prvo stigao do 0:30, pa 15:40. Prvu brejk loptu Filip je uspeo da spasi, drugu na nešto teži način. Usledio je sjajan servis, a onda i as. Krajinović vodi 5:3.

16:30 Brejk Krajinović

Borba se nastavlja. Krajinović je imao jedan brilijantan potez zbog koga mu je i Đoković aplaudirao. Novak je dva puta loše koristio drop-šot, pa Filip sada vodi – 4:3.

16:25 Izjednačenje

Krajinović je tokom gema igrao dosta dobro. “Prošetao” je Đokovića po terenu, imao spreman odgovor na svaki udarac i napad najboljeg na svetu. Novak uporno forsira forhend i kao da ne mari da li će i koliko grešaka da napravi iz ovog udaraca – 3:3.

16:19 Filip odmah uzvraća

Iako nema zvanične potvrde, u boksu Filipa Krajinovića je Goran Tošić koji bi mogao da bude njegov novi trener. Filip je tokom petog gema prvog seta stigao do 15:40 koristeći Novakove greške iz forhenda. Za razliku od prvog seta sada nije propustio šansu.

16:16 Prvi brejk na meču

Bilo je majstorija i Krajinovića i Đokovića, ali se ipak mora da se zna ko je prvi na svetu. Prvi brejk na meču.

16:10 Lak gem za Đokovića

Za razliku od prva dva gema, treći je protekao u potpunoj dominaciji Đokovića – 2:1.

16:08 Izjednačenje

Krajinović i tokom drugog seta pokazuje da Novaku neće biti lako. Jasno je da se današnji rivali jako dobro poznaju. Bore se i Filip i Novak za svaki poen. Na kraju Krajinović stiže do prvog seta u ovom meču.

16:03 Krajinović propustio dve brejk lopte

Dosta nervoze u prvom gemu na obe strane. Viner Novaka, pa dupla greška. As, pa dve duge razmene udaraca začinje sa dve greške Novaka iz forhenda. Krajinović je imao i dve šanse za brejk, ali je Novak uspeo da sačuva servis posle skoro deset minuta igre.

15:47 Vreme je za srpski derbi

Meč između Đokovića i Krajinovića sudiće Karlos Bernadis. Skupljača lopti i dodvača peškira nama na turniru u Beču.

15:37 Dimitrov bolji od Kačanova

Uskoro će Đoković i Krajinović na teren. Grigor Dimitrov je u prvom meču dana pobedio Karena Kačanova sa 7:6,6:3

15:22 Da li se sećate ko je igrao finale pre 13 godina

Poslednji meč koji je Novak igrao u Beču bilo je finale 2007. godine. Rival mu je tada bio Sten Vavrinka, a Nole ga je savladao za 76 minuta igre – 6:4, 6:0.

15:10 Kako se Đoković priprema za meč

Novak je tokom treninga u Beču umeo i da se dobro zabavi. Recimo, tokom sparinga sa Grigorm Dimitrovim uspeo je tenisera iz Bugarske da nasmeje do suza

15:00 Zbog čega je sve Novak danas favorit?

Ako se pitate zbog čega je Novak favorit u današnjem meču, evo i jednog neobičnog statističkog podatka.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike