Srbin u problemima: Nenad Kovačević osuđen na godinu dana zatvora u Francuskoj

21.10.2020

20:00 >> 22:50

0

Autor: Adam Štulić

Bivši fudbaler optužen da je prevario nacionalnu agenciju za nezaposlene

Srbin u problemima: Nenad Kovačević osuđen na godinu dana zatvora u Francuskoj
Copyright Profimedia/Philippe Huguen

Nekadašnji srpski fudbaler Nenad Kovačević osuđen je na jednogodišnji zatvor, šest meseci uslovno, jer je francusku nacionalnu agenciju za nezaposlene prevario za više od 113.000 evra, piše tamnošnji “Lefigaro”.

Kovačević je osuđen u utorak na krivičnom sudu u Nimu. Bivši vezista Lensa i Nima nije bio prisutan na saslušanju, niti je imao pravnog branioca, i moraće da nadoknadi 113.748 evra zajedno sa još jednim saučesnikom, koji mu je obezbedio potvrde prebivališta.

Kovačečvić je optužen za primanje nadokande za nezaposlene kada više nije bio na teritoriji Francuske, u periodu od jula 2015. godine do decembra 2016.

Printscreen/sport24.lefigaro.fr

Nacionalna agencija za nezaposlene podnela je prijavu u septembru 2017. godine, a kako je imao visoka primanja kao fudbaler Lensa i Nima, od agencije je primao naknadu od skoro 208 evra dnevno, odnosno skoro 6.400 evra mesečno, tokom 15 meseci.

Sud u Niumu nije prihvatio zahtev tužioca za izdavanje naloga za hapšenje, kao i jednoipogodišnju zatvorsku kaznu, šest meseci uslovno, te novčanu kaznu od 15.000 evra.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike