Srbin plesao u Veroni: Biće ovo sezona Filipa Đuričića!

21.08.2021

18:19 >> 18:54

0

Autor: Adam Štulić

Srpski ofanzivac upisao gol i asistenciju, Inter silan na otvaranju Serije A

Srbin plesao u Veroni: Biće ovo sezona Filipa Đuričića!
Copyright Filip Đuričić foto: Profimedia

Maestralno je Filip Đuričić otvorio sezonu u Seriji A. Srpski ofanzivac plesao je u Veroni i bio je najzaslužniji za to što je Sasuolo slavio protiv istoimenog domaćina u premijernom meču nove takmičarske godine – 3:2.

Nekadašnji Zvezdin đak je najavio da bi ovo mogla da bude njegova sezona. Gurao je Đuričić Sasuolo i lani, ali deluje da bi u mesecima pred nama mogao da bude ključni protagonista u ekipi Alesija Dionisija.

Srbin je najpre u 32. minutu asistirao Raspadoriju za vođstvo gostiju, da bi u 51. golom krunisao svoju sjanu partiju za velikih 2:0, ali se Verona nije predavala iako je od 45. minuta igrala sa igračem manje, posle drugog žutog kartona Migela Velosa.

U 71. minutu Zakanji je postigao gol iz penala i prepolovio prednost gostiju, koji su šest minuta kasnije, preko Traorea ponovo došli do dva gola prednosti. Ipak, dramu nisu mogli da izbegnu, pošto je Zakanji u 90. minutu, na asistenciju Darka Lazovića, dao nadu Veroni, koja, ipak, nije imala snage da u preostalih šest minuta nadokande izbegne poraz.

Za razliku od tog duela, u Milanu nije bilo nikakve neizvesnosti. Šampion Inter poslao je jasnu poruku svim rivalima da neće tek tako prepustiti tron, a koliko može ekipa Simonea Inzagija osetila je Đenova, koja je sa “Đuzepe Meace” ispraćena sa četiri lopte u mreži.

Maestralni su večeras bili novajlije Čalhanoglu i Džeko, koji su bili glavni protagonisti ubedljivog trijumfa Intera. Turski vezista je najpre u 6. minutu asistirao Škrinjaru za vođstvo “neroazura”, da bi u 14. i sam bio strelac posle dodavanja iskusnog bosanskohercegovačkog napadača.

U drugom poluvremenu ulogu novajlije iz Milana preuzeo je iskusni Arturo Vidal, koji je u 74. minutu postigao gol i rešio sve nedoumice oko konačnog ishoda meča, da bi u 87. asistirao Džeku za konačnih 4:0.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike