Selektor pohvalio Andreu i Sanju: Prvo olimpijsko finale je dobar zalet za budućnost

31.07.2021

10:20

0

Dragan Donević realan posle trostava

Selektor pohvalio Andreu i Sanju: Prvo olimpijsko finale je dobar zalet za budućnost
Copyright TANJUG/AP Photo/Alex Brandon

Šef stručnog štaba strljačke reprezentacije Srbije (puška) Dragan Donević, inače i lični trener Andree Arsović, pohvalio je svoju učenicu i posebno rezultat u kvalifikacijama trostava malokalibarskom puškom.

– Andrea je ostvarila odličan uspeh, posebno zato što joj trostav nije glavna disciplina, već vazdušna puška. Međutim i malokalibarskom puškom smo se intenzivno pripremali, a Arsovićeva je pokazala da je u pravo vreme dostigla pravu formu. Na najvećem takmičenju postigla je drugi najbolji rezultat kvalifikacija u karijeri po novim pravilima, uvedenim 2018, od kada žene u trostavu pucaju 120 metaka. Preciznija je bila samo na Evropskom prvenstvu u Bolonji 2019, kada je zabeležila 1.177 krugova. Kvalifikacije je odradila fenomenalno. Sjajno je počela u klečećem stavu, u kome je u poslednje vreme značajno napredovala. U ležećem malo popustila, a u poslednjem stojećem gađala na svom nivou i superiorno stigla do finala, kao peta.

Skoro sve finalistkinje su iskusne takmičarke, sa bogatim sportskim karijerama, poput Arsovićeve, ali Donević skreće pažnju na jedan detalj.

– Niko od takmičarki iz velesila poput Kine, Indije, Južne Koreje, Italije, nije izborio plasman među osam najboljih, a Andrea jeste. Možda je u finalu mogla da ostvari i malo bolji plasman, ali u borbi za medalje mnogo faktora odlučuje. U svakom slučaju plasmanom među deset najboljih je ispunila očekivanja. Prvo olimpijsko finale u karijeri je dodatan podstrek za nove izazove. I sama mi je posle finala rekla da joj je ostvarenje u Tokiju vetar u leđa za naredne Olimpijske igre, da će se boriti da se prvo kvalifikuje, a potom i da u Parizu nadmaši rezultat iz Tokija.

Facebook/Streljački savez Srbije

O učinku Sanje Vukašinović, Donević kaže:

– Za razliku od Andree, Sanji je trostav primarna disciplina. Ali, stegnuto je počela meč. Pritisak debitantnskog učešća ostavio traga. Par lošijih hitaca u početku joj je poremetilo ritam. Međutim, raduje što se borila do kraja, nije odustajala. Potvrdila je da je takmičarka pred kojom je budućnost i od koje u narednim godinama možemo da očekujemo vrhunske rezultate.

Streljački turnir se za srpske strelce završava u ponedeljak, kada će se u gađanju MK puškom iz trostava takmičiti Milenko Sebić i Milutin Stefanović.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike