"Sale ne dozvoljava gazdama da se mešaju u njegove izbore, a oni misle da mogu sve pošto daju pare"

08.12.2020

12:21 >> 14:20

0

Autor: Milan Nastić

Jovica Antonić, dugogodšnji saradnik Aleksandra Đorđevića, pokušava da objasni javnosti zbog čega je puklo na relaciji Đorđević - Virtus

"Sale ne dozvoljava gazdama da se mešaju u njegove izbore, a oni misle da mogu sve pošto daju pare"
Copyright MN Press

Iznenadna smena Aleksandra Đorđevića sa klupe Virtusa bila je šok za sve, pogotovo što niko nije očekivao ovakav rasplept situacije.

Činjenica je da je klub iz Bolonje doživeo četiri poraza na svom terenu u italijanskom prvenstvu, ali ambicije tima su osvajanje Evrokupa i plasman u Evroligi, a bivši selektor Srbije je u tom takmičenju imao skor od sedam pobeda, bez ijednog poraza.

Jovica Antonić jedan je od najkompetentnijih da priča na tu temu, pogotovo što su njih dvojica godinama radili zajedno u reprezentaciji Srbije, tako da on najbolje zna kako Sale Đorđević funkcioniše.

Šok iz Bolonje: Otpušten Saša Đorđević

On je za 24sedam rekao da je iznenađen odlukom uprave kluba, i siguran je da razlog nisu rezultati već je u pitanju nešto dublje.

– Nisam se još čuo sa Saletom, čekam da prođe neki dan, da se ohlade strasti, pa da vidim koji je razlog ostavke. Meni se čine da nisu rezultati problem, već je nešto drugo posredi. Činjenica je da je doživeo četiri poraza na svom terenu u prvenstvu, ali ono što ja znam, njihov cilj je bio da osvoje Evrokup, pa da se plasiraju u Evroligu. Tu guraju fantastično, nemaju nijedan poraz iz sedam utakmica. Tako da to ne može da bude razlog smene. Spominje se neki problem sa Belinelijem, zato što ga je Sale skinuo za poslednju utakmicu, a doktori su predložili da ne igra. On i nije hteo da ga ubaci u igru, nego samo da oseti atmosferu sa novim igračima – poručio je Antonić za 24sedam.

MN Press

Pomoćni trener Igora Kokoškova u selekciji Srbije ističe da je Đorđević tip čoveka koji ima svoj stav i želi da bude samostalan u odlukama što se tiče same ekipe.

Poznato je da Sale ima svoj stav, kako u košarci, tako i u životu. Ima svoje principe, ne želi da mu se neko meša u posao, što ga je ovde možda i koštalo smene. To je samo moje mišljenje. Ja najbolje znam ko je Đorđević i sa sigurnošću mogu da kažem da se radi o vrhunskom treneru, koji drži do sebe i u svakom trenutku zna šta hoće. A današnji vlasnici kluba žele da se mešaju u sve, jer smatraju da ako daju novac imaju pravo da vode i timove i da odlučuju ko će da igra.

Stefan Marković o smeni Đorđevića: Kada neznalice donose odluke

Jovica Antonić je objasnio zašto je Đorđević imao mnogo više uspeha sa selekcijom Srbije nego što je to bio slučaj sa timovima koje je vodio prethodnih godina.

– Velika je razlika u vođenju reprezentacije i kluba u svakom pogledu. Kada si selektor svoje zemlje, ti se okupljaš nekoliko puta u toku godine, dok je klub živa stvar, svaki dan si sa igračima, mnogo je veći pritisak. Sama psihologija je drugačija, u repreznetaciju dolaziš sa željom i srcem da nešto uradiš za svoju zemlju i sve je na dobrovoljnoj bazi, dok je klub nešto drugačije. Gazda smatra da može da radi šta hoće, daje svoje pare i ne gleda toliko sportski aspekt, više ga zanima profit. I tu Sale ne može da se snađe, jer on gura košarkašku priču, a vlasnici klubova to gledaju drugim očima – objasnio je za 24sedam Jovica Antonić.

MN Press

Košarkaški trener pohvalio je reakciju Stefana Markovića koji je stao na stranu Aleksandra Đorđevića.

On je svojim izjavom sve rekao i pokazao kakav je čovek. To ne bi uradilo 99 odsto igrača, da ne kažem 100 odsto. Stefan je pokazao ljudsku veličinu i zna najbolje ko je Sale i kakav je trener. Marković je zbog njega došao u Virtus i ne bi me čudilo da zbog te izjave bude kažnjen, ili da ga čak otpuste. Samo mogu da mu skinem kapu zato što je stao u odbranu trenera. Valjda on najbolje zna kako funkcinošu stvari u samoj ekipi – zaključio je Antonić za 24sedam.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike