Reči predsednice RSS koje ulivaju optimizam, ali i otkrivaju zabrinjavajuće stanje srpskog rukometa

03.04.2021

13:07

0

Autor: D.B.

Milena Delić potpuno iskreno po imenovanju novog selektora

Reči predsednice RSS koje ulivaju optimizam, ali i otkrivaju zabrinjavajuće stanje srpskog rukometa
Copyright MN Press

Vreme je za novi početak, ali i za bolno suočavanje sa realnošću.

Posle turbulentnog perioda izazvanog krahom u kvalifikacijama za odlazak na Olimpijske igre i smene Ljubomira Obradovića, upravni odbor Rukometnog saveza Srbije imenovao je Uroša Bregara za novog selektora rukometašica Srbije.

Predsednica UO RSS Milena Delić, objasnila je do detalja zbog čega je izbor pao baš na čoveka koji je sa mnogo uspeha predvodio ženski rukometni tim Slovenije.

– Uroša poznajem baš dugo, od njegovih početaka u mlađim selekcijama reprezentacije Slovenije. I tada je pokazivao talenat u trenerskom poslu. Jako ambiciozan dečko, radeći godinama, zaista se dokazao, pogotovo u ljubljanskom Krimu, gde nije imao kvalitet igračkog kadra na zavidnom nivou, ali je uvek bio nadomak završnice Lige šampiona. Znam kako radi, koliko vredi i koliko je posvećen poslu. Znamo da će i naših pet igračica biti kod njega u Krimu naredne sezone. Mislim da je ovo najidealnije rešenje – otkrila je Delićeva.

Ona dodaje i da je svesna da uskoro slede dueli protiv Slovačke u baražu za SP.

– Baraž za Svetsko prvenstvo nas čeka samo mesec dana posle olimpijskih kvalifikacija, a u međuvremenu je istekao i ugovor Ljubomiru Obradoviću. Morali smo brzo da razmišljamo i u kratkom vremenskom periodu opredelimo za novog selektora. Kada se sve okolnosti uzmu u obzir, mislim da je Bregar idealno rešenje – kaže Delić.

Predsednica RSS dodaje i da se Savez ne odriče ni jedne reprezentativke.

Pročitajte još

– Ne delim ih na stare i mlade, bez obzira što je činjenica da imamo jednu od najstarijih reprezentacija. Normalan sled događaja će biti da će se jedna po jedna opraštati od reprezentacije, verovatne će i same donositi takve odluke. Nemamo toliki fond igrača da krenemo u neku reformu, pa da ciklus započnemo sa nekim juniorskim timom. Godinama se kod nas mnogo loše radilo i u perspektivi nemamo puno igračica koje će biti nosioci u seniorskoj reprezentaciji. Ovo sve moraće da prati i mnogo ozbiljniji rad u mlađim selekcijama i stvaranje novih reprezentativki. Za to će biti potrebno vreme, i te devojke će dolaziti u sastav onih koje su na visokom nivou i na koje selektor računa – jasna je predsednica RSS.

Urošu Bregaru u radu će pomagati i novi selektor ženske juniorske reprezentacije Dragan Markov, Branka Jovanović će biti trener golmana.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike