Publika na stadionima? Stigao je nedvosmislen odgovor

23.10.2020

14:35 >> 16:48

0

Autor: D. B.

Darija Kisić Tepavčević nema dilemu

Publika na stadionima? Stigao je nedvosmislen odgovor
Copyright PUBLIKA NAVIJACI fudbalera reprezentacije Srbije bez pubike na utakmici UEFA Lige nacija protiv Madjarske na stadionu Rajko Mitic, Beograd 11.10.2020. godine Foto: Marko Metlas Fudbal, Reprezentacija, Srbija, Madjarska, UEFA Liga nacija

Da li će navijači Crvene zvezde imati priliku da gledaju svoje miljenike na utakmici protiv Slovana iz Libereca? Da li će Srbija imati podršku navijača na meču protiv Škotske posle koga bi „orlovi“ mogli da se nađu na EP prvi put posle 20 godina?

Kako stvari trenutno stoje – teško.

Članica kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević govrila je šansama da se na fudbalske stadione vrate navijači i više je nego jasno da publika neće brzo na sportska borilišta.

– U narednom priodu imamo samo jednu važnu utakmicu borbu sa korona virusom. A što se tiče ovih mera to se može razmatrati, ali porasta učestalosti bilo kakvog tipa jeste faktor izika. U jednom trenutku smo to dopustili, ali tada su bile propisane jasne mere koje se na kraju nisu poštovale. Na kome je krivica, u to ne ulazim, ali nisu se poštovale. Čak su bile i šale na društvenim mrežama zbog moje izjave da su se i karte prodavale “online”. Ne želimo da više dođemo u takvu vrstu rizika. Pokazalo se da nismo dovoljno odgovorni i savesni, vrlo je nepopularno ovo što govorim. Nadamo se da će doći do poboljšanja epidemiološke situacije, pa će doći do popuštanja – jasno je izgovrila Kisić Tepavčević.

Činjenica da je bi na stadionu Crvene zvezde (koji prima 50.000 gledalaca) moglo da se nađe makar 1.000 ljudi uz poštovanje svih uslova nije nikakva olakšavajuća okolnost.

U poslednja 24 časa tri osobe su preminule, to treba sve da nas zabrine. Jesmo se poželeli normalnog života, ali bolje da se sad strpimo da bismo posle mogli da uživamo – zaključila je Darija Kisić Tepavčević.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike