PUBG Mobile prošlog meseca postao bogatiji za 240 miliona dolara

09.04.2021

15:20

0

Najveći deo zarade je došao od kineske verzije igre

PUBG Mobile prošlog meseca postao bogatiji za 240 miliona dolara
Copyright Promo/Tencent Games

PUBG Mobile prosto ne staje. Prema najnovijim izveštajima stranice za statističke analize Sensor Tower, čuveni battle royale je druga najuspešnija mobilna igra u martu 2021. godine. Sva statistika je prikupljena isključivo sa Google Play i Apple App Store prodavnica.

Printscreen/Sensor Tower

PUBG Mobile je u martu zaradio preko 240 miliona dolara. Najveći deo zarade je došao od kineske verzije igre, Peacekeeper Elite (takođe poznata kao Game for Peace), i to oko 59,7% od ukupne sume. Sjedinjene Američke Države su se našle na drugom mestu po ukupnom novčanom doprinosu, sa oko 9,8%.

PUBG Mobile je prošlog meseca proslavio svoj treći rođendan, i to uz muzički nastup izvođača Lost Frequencies, Alesso, i R3HAB. Tada je izašao i novi patch 1.3, koji je uveo novi režim igre.

Pročitajte još

Uprkos ovoj neverovatnoj cifri, PUBG Mobile je ipak osvojio srebro. Najuspešnija mobilna igra u januaru je bio još jedan Tencent-ov naslov, moba Honor of Kings. Ova igra je dostupna samo na teritoriji Kine i Tajvana, ali je uspela da zaradi čak 257,5 miliona dolara, i time zabeležila skok od 63% u odnosu na mart 2020. godine.

Druge mobile igre koje su se našle na top 10 listi su Genshin Impact, Pokemon GO i Candy Crush Saga.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: rur.rs

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike