Protiv Sočija da se pokaže karakter! Natho: Idemo na pobedu, idemo u sledeću rundu!

10.08.2021

08:48

0

Kapiten reprezentacije Izraela kaže da njegova ekipa mora iskoristiti prednost domaćeg terena

Protiv Sočija da se pokaže karakter! Natho: Idemo na pobedu, idemo u sledeću rundu!
Copyright Natho/FK Partizan

Na krilima dobre igre i ubedljive pobede u Novom Pazaru, ekipa Partizana će u četvrtak (21.00, Arena Sport 1) pokušati da eliminiše ruski Soči u revanš meču 3. kola kvalifikacija za plasman u Ligu konferencija.

Bibars Natho je nekoliko puta ove sezone pokazao da zna kako se jednim potezom menja tok utakmice u korist Partizana:

– Biće potpuno drugačije u odnosu na Novi Pazar, jer je evropsko takmičenje. Tim protiv koga igramo je na našem nivou. I oni idu na pobedu, ali mi igramo kod kuće. Moramo da pokažemo karakter, da pokažemo koji je naš nivo i kako igramo i, naravno, da pobedimo i prođemo u sledeću rundu!

Natho je bio upućen u tradiciju sa kojom se njegov tim morao da suoči pred duel sa Novim Pazarom. Ova pobeda koju je u nedelju uveče on lično iskreirao bila je tek druga u poslednjih osam mečeva.

MN Press

– Znamo da prethodnih nekoliko godina Partizan nije uspevao da pobedi Novi Pazar, ali mi smo došli sa našim ciljem, znali smo šta želimo da postignemo u ovoj utakmici. Srećan sam što smo ispunili ono što smo zamislili i pobedili ih uz četiri data gola. Sada moramo da nastavimo – rekao je Natho.

Njegov pogodak će konkurisati za gol kola.

– Postigao sam lep pogodak levom nogom, sa 25 metara, koji je promenio tok igre. Nakon toga nam je bilo lakše jer su i oni igrali otvorenije, pokušavali da napadnu, pa smo imali više prostora za igru.

Izraelac se osvrnuo i na prekid od pola sata i ističe da nije bilo lako vratiti se u meč:

– Nije normalno igrati 60 minuta, zatim pauzirati 20 i posle toga ponovo igrati. Ja sam bio zamenjen, ali je igračima koji su ostali na terenu bilo veoma teško- i mentalno i fizički. Ipak, srećan sam što smo utakmicu završili bez povreda.

VAR sistem je po drugi put korišćen na mečevima crno-belih.

– Za nas je ovo drugi put da na utakmici čekamo VAR potvrdu. I ovaj put, kao i prethodni, nam je priznat pogodak, iako je sudija prvobitno pokazao da je u pitanju ofsajd. To je dobro za fudbal, ali nadam se da će to sve u budućnosti kraće trajati jer je sudiji trebalo 6-7 minuta da donese odluku. Ali, za početak je dobro da imamo VAR!

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike