Promene selektora u FSS: Ovo su razlozi

08.04.2021

14:40

0

Stolica smenjen zbog rezultata koji su bili daleko ispod očekivanih, Branković i Krivokapić imaju više šansi da naprave dobre rezultate

Promene selektora u FSS: Ovo su razlozi
Copyright MN Press

Promene na pozicijama selektora mlađih reprezentativnih selekcije u FSS donete su na osnovu profesionalnog, a ne ličnog stava.

Ovo je poručio direktor A reprezentacije Srbije Stevan Stojanović, a pošto je Odbor za hitna pitanja FS Srbije doneo odluku da novi selektori postanu: Zvonko Živković (U21), Dejan Branković (U19) i Radovan Krivokapić (U17). Oni će na ovim pozicijama zameniti Iliju Stolicu, Milana Lešnjaka i Mirka Bunjevčevića.

Ilija Stolica na treningu mlade reprezentacije Srbije                             MN Press

Posle razgovora i konsultacija sa direktorom mlađih kategorija Nikolom Lazetićem doneti su predlozi o promenama selektora koje je usvojio Odbor za hitna pitanja FS Srbije. Što se tiče selekcije do 21 godine rezultati u prethodnom periodu su bili daleko ispod očekivanja i to je osnovni razlog smene – istakao je Stojanović.

Stojanović smatra da će selekcije U19 i 17 sa Brankovićem i Krivokapićem imati više šansi da naprave očekivane rezultate.

Pročitajte još

Branković je tu selekciju već vodio, od 21 utakmice imao je 19 pobeda, po jedan poraz i nerešen rezultat. Tu generaciju vodi praktično od instruktorske službe i sa njom je obezbedio plasman na završni turnir u Belorusiji i zbog kovida 19 je otkazan pre šest meseci. Za Krivokapića kao bivšeg fudbalera Zvezde i Vojvodine, ujedno i kao nekadašnjeg trenera Vojvodine i već neko vreme trenera mlađih kategorija u Crvenoj zvezdi, smatramo da može mnogo da pomogne ovoj mladoj generaciju u takmičarskom ciklusu koji predstoji – istakao je Stojanović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike